Antena Meniu Search
x

Video O pereche de blugi Levi's din 1880, descoperită într-o mină abandonată, vedeta unei licitaţii din SUA. Mesajul de pe etichetă

O pereche de blugi, veche de aproape 140 de ani, a fost vândută la licitaţie cu peste 87.000 de dolari. Un aşa-numit "arheolog de blugi" a găsit articolul vestimentar într-o mină abandonată din vestul Americii. Blugii erau purtaţi, atunci, de mineri, ca uniformă de lucru. Perechea este extrem de rară, realizată în jurul anului 1880. Pantalonii au fost cumpăraţi la licitaţie de doi specialişti în recondiţionarea denimului. 

de Redactia Observator

la 14.10.2022, 08:28

Vezi și

O pereche de pantaloni de jeans marca Levi's, confecţionaţi în anii 1880, s-a vândut la o licitaţie dintr-un orăşel din New Mexico pentru nu mai puţin de 87.000 de dolari. Pantalonii care au fost descoperiţi de "arheologii denimului" într-o mină abandonată au ajuns, astfel, în garderoba lui Kyle Hautner, de 23 de ani, şi a lui Zip Stevenson, un veteran pe piaţa blugilor vintage. "Nu aveam în plan să cumpărăm împreună jeanşii, până la începutul licitaţiei. Este o nebunie, dacă ne gândim mai bine", a mărturisit Zip Stevenson pentru CNN.

Frânturi de istorie, pe eticheta blugilor Levi's

O importantă parte din istoria Statelor Unite se regăseşte, de asemenea, pe eticheta pantalonilor. Aici a fost inscripţionat mesajul: "Produs doar de muncitori albi". Sloganul se referă la o lege din 1882 prin care imigranţilor chinezi li s-a interzis să mai lucreze pe teritoriul Statelor Unite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » O pereche de blugi Levi's din 1880, descoperită într-o mină abandonată, vedeta unei licitaţii din SUA. Mesajul de pe etichetă