Antena Meniu Search
x

Foto O "poșetă" cât un grăunte de sare a fost vândută cu peste 60.000 de dolari la licitație. Noul proprietar va primi și un microscop

O geantă de mână microscopică marca MSCHF, "mai mică decât un grăunte de sare", a fost vândută pentru 63.750 de dolari la licitație, transmite BBC. A fost realizată din rășină fotopolimerică și folosind o tehnologie de imprimare 3D. 

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 22:25

O "poșetă" cât un grăunte de sare a fost vândută cu peste 60.000 de dolari la licitație. Noul proprietar va primi și un microscop
O "poșetă" cât un grăunte de sare a fost vândută cu peste 60.000 de dolari la licitație. Noul proprietar va primi și un microscop - MSCHF

Este necesar un microscop pentru a vedea designul genții, obiectul minuscul măsurând 657 x 222 x 700 micrometri. "Suficient de îngustă pentru a trece prin urechiul unui ac, aceasta este o poșetă atât de mică încât veți avea nevoie de un microscop pentru a o vedea", a spus colectivul de artă MSCHF, care a creat poșeta.

Colectivul cu sediul în Brooklyn este cunoscut pentru modelele sale controversate. Printre acestea se numără pantofii care conțin sânge uman, pantofi sport cu apă sfințită în tălpi și iconicele cizme roșii uriașe de cauciuc. De această dată, colectivul a decis să ducă la extrem tendința genților mici."Există genți de mână mari, genți de mână normale și genți de mână mici, dar acesta este ultimul cuvânt în miniaturizarea genților", au spus cei de la MSCHF într-o postare despre geantă.

Geanta are imprimată marca Louis Vuitton, dar nu are legătură cu brandul de lux

Geanta are imprimată marca designerului de genți de lux Louis Vuitton, dar nu are nicio legătură cu brandul. Este realizată din rășină fotopolimerică și a fost creată folosind o tehnologie de imprimare 3D, folosită adesea pentru a realiza modele și structuri mecanice minuscule. În timpul creării, unele dintre mostrele minuscule de genți trimise pentru a fi revizuite de brand au fost atât de mici încât au fost pierdute de echipa MSCHF, relatează revista Smithsonian.

Pe acelaşi subiect

Dar pierderea acestei piese nu ar trebui să fie o îngrijorare pentru noul proprietar, deoarece un microscop cu afișaj digital a fost inclus în achiziție. Microscoapele cu afișaje digitale pot fi cumpărate de la retailerii online și pot varia la preț, de la 60 până la mii de dolari. Site-ul casei de licitații nu a precizat prețul microscopului separat de geantă. 

Ce spune directorul de creație al colectivului de artă despre asocierea cu LV

Vorbind despre utilizarea mărcii Louis Vuitton pe geantă, directorul de creație al MSCHF, Kevin Wiesner, a declarat pentru New York Times la începutul acestei luni că grupul nu a cerut permisiunea mărcii pentru a o folosi. "Suntem mari în școala: cerați iertare, nu permisiune", a spus el. MISCHF a soluționat un proces cu Nike în 2021 pentru vânzarea de pantofi sport modificați, care conțin o picătură de sânge uman. De asemenea, face recurs într-un proces Vans privind mărcile comerciale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » O "poșetă" cât un grăunte de sare a fost vândută cu peste 60.000 de dolari la licitație. Noul proprietar va primi și un microscop