Antena Meniu Search
x

(P) Ce trebuie sa stii despre puterea elementelor folosite in bratari pietre semipretioase?

Utilizarea pietrelor prețioase și semiprețioase a fost și încă este populară în țările din Occident și din Orient. Antichitatea avea chiar o pasiune pentru aceste minuni ale naturii. Platon credea că există o legătură puternică între pietrele prețioase și semiprețioase cu planetele din sistemul nostru solar.

de Redactia Observator

la 25.01.2021, 14:54

Ce trebuie sa stii despre puterea elementelor folosite in bratari pietre semipretioase?
Ce trebuie sa stii despre puterea elementelor folosite in bratari pietre semipretioase?

În întreaga lume, pietrele prețioase și semiprețioase au fost folosite nu numai ca ornamente, ci și ca elemente pline de energie și putere ocultă.

Coralul, rubinul, cristalul de rocă, onixul, ametistul, jadul și agatul au fost mai populare în vest decât în est. Cristalele de stâncă și chihlimbarul sunt menționate chiar și în Biblie. În Germania, mărgele de chihlimbar sub formă de colier erau date copiilor pentru a-i ajută atunci când le cresc dinții. Chiar și acum, mulți oameni folosesc chihlimbarul pentru a ameliora problemele legate de reumatism. Turcii au folosit chihlimbar pentru partea narghilelei care se pune în gură pentru a preveni infecția. În India, asceții poartă coliere cu mărgele de chihlimbar pentru a scapă de tulburările stomacului, intestinelor și ficatului.

În Roma, utilizarea coralului este mai veche decât utilizarea perlei. Românii foloseau coralul nu numai ca bijuterii (inele, coliere etc.), ci și ca amulete împotriva focului, fulgerului, vârtejului, vrăjitoriei, farmecelor, otrăvirii și naufragiului. Ametistul a fost piatră preferată a grecilor. L-au folosit pentru a scapă de coșmaruri, curaj, castitate și siguranță.

Există 84 de tipuri de pietre prețioase. Dintre acestea, există doar 9 pietre prețioase majore și restul sunt numite pietre semiprețioase. Pietrele semiprețioase sunt mult mai accesibile publicului larg și, de aceea, o grămadă de obiecte conțin sau sunt făcute în întregime din aceste pietre. Și multe persoane doresc să aibă aceste pietre cât mai aproape de ele. De aceea, vom întâlni bratari pietre semipretioase la încheietura multor femei și bărbați, de asemenea.

Să vedem care sunt printre cele mai populare pietre și ce înseamnă acestea:

Chihlimbar: Nu este o piatră prețioasă, ci o rășină fosilă. Se găsește mai ales în nuanțe roșii și galbene. Dintre toate, este cea mai veche, ușoară și moale. Fiind purtat la gât, calmează mintea. Se crede că purtând chihlimbar vei avea parte de echilibru. Acest lucru poate fi adevărat, deoarece chihlimbarul posedă o proprietate magnetică: calitatea sa magnetică funcționează asupra câmpului electromagnetic al corpului și permite utilizatorului să obțină mai mult control de sine și o sănătate fizică mai bună. Purtătorul nu este afectat de spiritele rele sau de magia neagră. Cristalele sale sunt benefice în bolile infecțioase.

Agăț: Este o bijuterie opacă. Este frumos după ce a fost cizelat. Se găsește în multe culori. Se spune că aceasta conține puterea divină. Este o bijuterie norocoasă pentru fermieri și nu numai.

Ametist: Culoarea sa este violet. Importanța sa depinde de grosimea culorii. Datorită excesului de fier din el, purtătorul său câștigă putere spirituală. Purtătorul său nu își poate pierde niciodată statutul moral. Ametistul aduce pace mentală și consolare. 

Acvamarin: Are culoarea cerului. De asemenea, este transparent. Are toate calitățile pe care le are un smarald. Oamenii îl poartă în loc de smarald. Este util pentru cei care pleacă într-o călătorie. Este deosebit de calmant dacă este utilizat ca colier, brățară, amuletă sau pandantiv. 

Carneol: Se găsește în multe culori - roșu, maro și portocaliu. Dacă o persoană are stare febrilă, această piatră este benefică, deoarece absoarbe căldura corporală excesivă și vindecă. Oferă răbdare, perseverență, încredere în sine.

Citrin: Este transparent și culoarea să este galbenă. Se poartă în loc de safir galben. Potrivit legendelor, este piatra care aduce avere. Potrivit egiptenilor și românilor, ar trebui să fie utilizat atunci când o persoană are o vedere slabă sau orice alt tip de boală a ochilor. Purtătorul său primește din ce în ce mai multă putere financiară și fizică, viață lungă, onoare, prietenie, succes, frumusețe și înțelepciune. De asemenea, este un simbol al prieteniei.

Granat: În zilele noastre este foarte popular și la modă. Aspectul său este purpuriu, neted și frumos. Aparține soarelui. Prin purtarea sa asupra corpului averea sporește, sănătatea devine puternică, purtătorul primește onoare și succes în călătorie. De asemenea, este foarte benefic pentru reumatism. Oprește sângerarea și vindecă bolile cauzate de formarea pietrelor în organism, promovează vigoarea și vitalitatea.

Jad verde: Este o piatră care înlocuiește smaraldul. Jadul se găsește în principal în culoarea verde și este amuletă care da viață îndelungată. Împărații Chinei, de exemplu, căutau secretul nemuririi cu ajutorul acestei pietre. De asemenea, se spune că purtătorul unei brățări sau orice bijuterie care conține jad nu poate suferi niciodată de boli mentale și oculare. De asemenea, această piatră salvează purtătorul de boli legate de inimă, abdomen și rinichi.

Lapis Lazuli: Culoarea sa conține albastru si negru cu pete aurii. Poate fi purtat în locul safirului albastru și protejează de neînțelegerile din cămin. Este indicat în probleme precum icter, diabet și oboseală etc. Ar trebui purtat întotdeauna alături de argint.

Malachit: Culoarea să este gri-verzui. Este indicat pentru a preveni reumatismul, bolile abdominale, bolile renale, această bijuterie este benefică dacă este purtată cât mai aproape de corp. 

Piatră Lunii: Este opacă având culoarea laptelui. Numele său în sine denotă că are o anumită relație cu luna. Este utilă atunci când mintea este inconstantă. De asemenea, sporește vederea purtătorului și îi oferă, de asemenea, fericire conjugală. Purifică mintea și gândul cuiva.

Opal: Dintre toate pietrele, acesta este cel mai frumos și misterios. Este neted ca mierea și în această piatră se vede luciul de diferite culori. Este piatra care te duce aproape de Divinitate, de aceea este ideală pentru yoghini și preoți. Poate fi purtat și în loc de diamant. 

Desigur, pietrele semiprețioase sunt foarte multe. Dacă intri pe site-ul magazinului e-crystals.ro vei găsi o lista foarte lungă de astfel de minuni naturale. Pentru a ține cât mai aproape de tine aceste pietre, alege una din brățările care conțin piatra sau mai multe pietre ce te pot ajuta în diverse probleme și îți pot da o stare de bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Ce trebuie sa stii despre puterea elementelor folosite in bratari pietre semipretioase?