Antena Meniu Search
x

(P) Top 3 cursuri pe care să le faci ca să te angajezi programator Java

Domeniul IT este în continuare printre cele mai bine plătite, atât în România, dar mai ales în afară, atrăgând nu doar tinerii, ci și pe cei care se gândesc la reconversie. Nu este ușor să devii programator, însă cu pași mici și determinare, indiferent de studiile pe care le ai, poți învăța de unul singur bazele programării.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 18:54

(P) Top 3 cursuri pe care să le faci ca să te angajezi programator Java
(P) Top 3 cursuri pe care să le faci ca să te angajezi programator Java

Este un domeniu complex, cu foarte multe ramuri și specializări, iar specialiștii și cei mai vechi în domeniu recomandă să începi cu un limbaj de programare accesibil precum Phyton, Java sau C#. Sunt printre cele mai accesibile atât din punct de vedere al resurselor online pentru studiu individual, cât și al cursurilor ghidate de un profesor sau mentor.

Dintre cele trei limbaje de programare, Java este cel mai popular și cel mai des întâlnit în cerințele angajatorilor, așa cum poți observa în această listă de joburi în IT.

Așadar, dacă te tentează să te apuci de programare, înarmează-te cu un plan de studiu, răbdare față de tine și multă curiozitate. Iată trei platforme de cursuri care te vor ajuta să începi în cariera de programator specializat în Java:

  1. Codeacademy.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri cu resurse educaționale în domeniul IT. Cea mai mare parte a cursurilor sunt gratuite, iar pentru a obține și o certificare la finalul fiecărui modul, ai nevoie de un abonament lunar de până la 20$ și chiar mai puțin dacă ești student. Ai acces nu doar la cursuri, ci și la o comunitate internațională cu care poți schimba păreri, de la care poți învăța și cu care poți începe primele proiecte.
  2. Dacă totuși te-ar ajuta mai mult îndrumarea unui profesor sau mentor, poți încerca unul dintre modulele de curs oferit de Digital Nation. Vei avea astfel, o curriculă foarte clară, exerciții practice și un mentor care te va ghida pe toată durata cursului. Cursurile sunt cu plată, însă poți accesa chiar și una dintre bursele oferite de companiile partenere. Modulele de curs se desfășoară mai ales online, iar la finalizarea cursului vei avea și o certificare.
  3. Udemy - una dintre cele mai mari surse de conținut educațional, nu doar pentru IT, ci pentru orice domeniu profesional sau personal, în care vrei să faci primii pași. Găsești câteva sute de module de curs grupate pe nivel de dificultate și evaluate de utilizatori, deci le poți selecta pe cele mai bune. Foarte multe module sunt gratuite, însă, în general vei plăti de la 50 până la câteva sute de euro pe curs. Și acestea îți oferă o certificare pe care o poți trece în CV.

Totuși, înainte de a te apuca serios de un curs Java, citește cât mai mult despre acest limbaj de programare, află cine și la ce îl folosește, urmărește tutoriale și mai ales, vorbește cu cineva care lucrează în domeniu. Experiența personală a unui prieten te poate ajuta să eviți anumite greșeli sau să nu ratezi pașii cei mai importanți.

Și nu uita! Scopul tău este să începi o carieră în IT, rămâi la curent cu oportunitățile de joburi noi din domeniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) Top 3 cursuri pe care să le faci ca să te angajezi programator Java