Antena Meniu Search
x

(P) Trei povești ale celor mai cunoscute parfumuri din lume

Nu îți poți imagina viața fără parfum: toată lumea îl poartă și, fără îndoială, ești familiarizat cu majoritatea mirosurilor de până acum? Parfumul, precum cosmeticele și hainele, este o reprezentare a creativității și sentimentelor tale și este o metodă minunată de a-ți crește stima de sine. Cu o lungă istorie de utilizare în scopuri religioase sau estetice, este astăzi un accesoriu obligatoriu care îți completează ținuta.

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 12:43

Trei povești ale celor mai cunoscute parfumuri din lume
Trei povești ale celor mai cunoscute parfumuri din lume

Sigur adori să folosești o varietate de mărci de parfumuri în mod regulat; fie că este vorba despre un parfum Kilian, Coco Chanel sau Tom Ford, ai ajuns să apreciezi aromele pe care le oferă. Dar te-ai întrebat vreodată despre originile acestor invenții? Cum a devenit parfumul Victoria Secret atât de popular? Care a fost inspirația din spatele unora dintre cele mai îndrăgite parfumuri?

În cazul Victoria's Secret, brandul era deja cunoscut pentru colecțiile de lenjerie intimă care se concentrau pe senzualitate feminină, iar lansarea unei linii de parfum a însemnat doar o strategie de marketing menită să mențină popularitatea. Dar alte branduri și produse au povești cu mult mai emoționante sau mai interesante.

Dacă ești interesat de poveștile din spatele celor mai populare mărci de parfumuri din lume, atunci pregătește-te pentru o scurtă lecție de istorie:

Chanel No.5

Chanel No. 5, probabil unul dintre cele mai adorate parfumuri din toate timpurile, a fost lansat în 1921 și este încă recunoscut drept unul dintre primele parfumuri pentru femei care încorporează cantități mari de aldehide.

Povestea lui Coco Chanel, mama brandului de lux, este dificilă, întrucât a crescut într-un orfelinat de-a lungul adolescenței, ceea ce a avut o influență semnificativă asupra modului în care percepea idea de igienă personală și, mai important, asupra modului în care avea gravată în conștiință aroma săpunului proaspăt. Primul boutique și l-a deschis în 1910 la Paris și a devenit repede cunoscută pentru hainele care nu aveau doar un design fascinant, dar erau și extrem de confortabile, renunțând la corseteria restrictivă pe care femeile erau obligate social să o poarte la acea vreme. Coco Chanel l-a cunoscut pe Ernest Beaux, un parfumier care lucra pentru familia regală rusă, la sfârșitul anului 1920, și i-a cerut să o ajute în căutarea ei pentru a crea parfumul potrivit care să insufle prospețimea pe care ea și-o dorea cu ardoare.

În cele din urmă, Beaux a reușit să aducă la realitate dorințele lui Chanel, dar din pură întâmplare: asistentul acestuia turnase, din greșeală, mult prea multă aldehidă, care, crezi sau nu, mirosea foarte mult a săpun abia făcut. Numele No.5 a venit deoarece a fost al 5-lea eșantion, dintr-un lot de 10 care au fost prezentate lui Chanel.

Guerlain Shalimar

Taj Mahal nu este doar o structură magnifică, ci este și o declarație de dragoste. Narațiunea din spatele acestei minuni a lumii l-a determinat pe Jacques Guerlain să dezvolte Shalimar, primul parfum oriental, în 1925.

Unii sugerează că acest parfum premium a fost, de asemenea, o creație accidentală, similară cu Chanel No.5, când Jacques a adăugat neintenționat etil vanilină într-o sticlă. Dar majoritatea oamenilor cred că producătorul de parfumuri a fost inspirat de povestea de dragoste a împăratului Shah Jahan și a prințesei Mumtaz Mahal. Zdrobit de moartea iubitei sale soții, împăratul s-a hotărât să construiască o structură monumentală, care să simbolizeze iubirea pasională și eternă.

„Shalimar” înseamnă „templu al iubirii” în sanscrită, care este posibil un indiciu uriaș care reflectă începuturile parfumului. „A purta Shalimar înseamnă să-ți lași simțurile să preia controlul”, a explicat Guerlain, referindu-se posibil la modul în care împăratul a permis emoțiilor sale să se dezlănțuie neîngrădite, dând naștere la un monument magnific.

Dior Vanilla Diorama

Deserturile sunt ceva de care ne bucurăm cu toții și chiar și designerii de modă celebri iubesc surprizele dulci.

Povestea ilară, dar emoționantă din spatele parfumului Vanilla Diorama de la Dior este aceasta: a fost conceput ca un omagiu adus fondatorului casei de modă, desertul cu același nume fiind preferatul lui. Deși nu există o rețetă exactă pentru acest deliciu culinar, parfumierul intern al lui Dior, Francois Demachy, a făcut tot posibilul să imite mirosurile sale dulci și calde.

Aproape toate parfumurile de succes au o poveste. Pe care o vei spune mai departe?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » (P) Trei povești ale celor mai cunoscute parfumuri din lume