Antena Meniu Search
x

Video Parada taurilor din Sângeorgiu de Mureş. România se laudă cu animale care pot costa chiar și 100.000 de euro

Cei mai valoroşi tauri au făcut paradă la un eveniment dedicat celor mai reuşite exemplare din ţară. Şi nu stăm deloc rău. Un taur din rasa Bălţata Românească e pe locul 7 la nivel mondial. Iar crescătorii de animale nu se zgârcesc deloc atunci când vor să-şi dezvolte fermele: multe dintre bovinele care au defilat pot costa chiar şi 100.000 de euro. 

de Redactia Observator

la 02.10.2022, 21:45

Vezi și

Taurii, mândria ţării, au defilat la parada din Sângeorgiu de Mureş. 26 de exemplare deosebite şi-au etalat calităţile în faţa cunoscătorilor.

Valer Radu: "Defilăm cu o grupă de tauri, şi anume, avem 26 de tauri, sunt tauri din diferite rase. Avem tauri de performanţă la nivel european, sunt tauri deja utilizaţi în fermele din România şi este o genetică premium."

"Îl aveţi în faţa dumneavoastră pe taurul Mustang cu 133 valoare de ameliorare lapte, de asemenea, cu un exterior frumos."

Taurul din imagini este etalon pentru rasa Bălţata Românească. Valoarea sa genetică este inestimabilă şi a ajuns să fie clasat pe locul şapte în lume.

România se laudă cu unele dintre cele mai bune bovine

Valer Radu: "Este pentru prima dată când avem grupă premium primii 5 tauri sunt clasaţi în top 140. Deci, e o grupă fantastică pe care orice centru de colectare din Europa şi-ar dori."

Genetica este motorul dezvoltării fermelor, iar crescătorii de animale caută cele mai potrivite exemplare pentru afacerea lor. La paradaă, au avut de unde alege.

"Să vedem taurii şi să vedem ce putem îmbunătăţi în ferme."

"E clar că fără o rasă nu poţi să scoţi producţie." 

"E greu de ales. Doi a ales ea, doi aleg eu." 

"Lucăm cu taurii ăstia de mult şi cunoaştem despre ce e vorba şi carne să fie bun." 

Valoarea unui taur de reproducţie depinde de zestrea sa genetică, iar preţul poate depăşi chiar o sută de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Inedit » Parada taurilor din Sângeorgiu de Mureş. România se laudă cu animale care pot costa chiar și 100.000 de euro