Antena Meniu Search
x

Secretele bucătăriei franţuzeşti, descoperite de românii din Paris. Gastronomia e ca un magnet pentru turişti

În Paris - cel mai vizitat oraş al lumii - românii au descoperit secretul bucătăriei franceze. Şi le prepară turiştilor adevărate delicii. Pe lângă numeroasele obiective turistice, gastronomia e ca un magnet pentru vizitatori.

Vezi și

În Paris - cel mai vizitat oraş al lumii - românii au descoperit secretul bucătăriei franceze. Şi le prepară turiştilor adevărate delicii. Pe lângă numeroasele obiective turistice, gastronomia e ca un magnet pentru vizitatori.

Străzile Parisului se aglomerează de la primele ore ale dimineţii. Miroase a cafea şi a croissant. Francezii au un adevărat ritual pentru micul-dejun. Pe care l-a învăţat şi Cristian, un român stabilit de ani buni la Paris. 

CRISTIAN VĂDUVA - antreprenor: Croissant, pain au chocolat, peste tot acelaşi lucru se consumă. Şi un fresh în general de portocale. Ţin la sănătatea lor. 

În restaurantul lui se munceşte din greu încă din timpul nopţii. 

Aproape toţi angajaţii sunt români. Au aflat secretele bucătăriei franţuzeşti şi în fiecare zi pregătesc sute de baghete, croissante şi prăjituri faimoase în întreaga lume.

Prânzul este cea mai consistentă masă a zilei în Franţa. Cuprinde 4 feluri de mâncare. Mai întâi un platou de "charcuterie", adică o selecţie de preparate din carne sau celebrul foie-gras. 

CRISTIAN VĂDUVA - antreprenor: În ultimul timp e o fiţă pentru turişti pentru că, pentru francezi rămâne totuşi un produs scump pe care nu şi-l permit zilnic să îl mănânce şi atunci mai mult îl degustă decât să îl mănânce.

Felul principal conţine neapărat carne de vită, miel, raţă sau scoici. 

CRISTIAN VĂDUVA - antreprenor: Şi peştele. Au mese zilnice aproape în care peştele nu le lipseşte

Pentru francezi, gustările sunt aproape inexistente. Mănâncă întotdeauna aşezaţi la masă, iar la final au întotdeauna un platou de brânzeturi, pentru că, pentru ei, brânza este o delicatesă. 

Iar niciun prânz nu este complet fără desert. Tarta cu căpşuni, eclerul sau celebrele macarons completează perfect o masă franţuzească autentică. Pentru un prânz complet în oraşul luminilor un turist trebuie să plătească începând de la 25 de euro. Capitala Franţei deţine titlul de cel mai vizitat oraş din lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Secretele bucătăriei franţuzeşti, descoperite de românii din Paris. Gastronomia e ca un magnet pentru turişti