Antena Meniu Search
x

Patru sculptori de Cartea Recordurilor transformă nisipul în opere de artă, în Constanţa

Să faci castele de nisip nu e doar o joacă de copii. O demonstrează patru sculptori de Cartea Recordurilor, care au adus o parte din plajă într-un mall din Constanţa.

Vezi și

Să faci castele de nisip nu e doar o joacă de copii. O demonstrează patru sculptori de Cartea Recordurilor, care au adus o parte din plajă într-un mall din Constanţa. Acolo, au început să ridice câteva clădiri istorice faimoase în toată lumea. Cu măiestrie şi migală, transformă 50 de tone de nisip în opere de artă.

Are 50 de ani, dar încă îi place să se joace. Ted Siebert este cel mai faimos sculptor în nisip din lume. Acum a venit să arate ce poate într-un mall din Constanţa. 

Ted Siebert, sculptor: "Durează două-trei zile să fie sculptată de o sinură persoană şi poate dura două-trei luni, dacă nu o atinge nimeni. Nisipul se usucă ca un cub de zahăr. E fragil, dar îşi păstrează forma."

Iar rezultatele sunt impresionante. Acest castel de aproape 14 metri a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai înaltă sculptură în nisip. 

Artistul nu s-a oprit aici. Are la activ alte şapte recorduri mondiale. 

În Constanţa, sculptorul american şi echipa sa vor recrea unele dintre cele mai cunoscute clădiri din lume. 

Ted Siebert, sculptor: "Mi s-a cerut să sculpez Asia, iar acestea sunt structurile cele mai cunoscute. Marele Zid Chinezesc, pe care l-am început din vârf. O pagodă. Iar după-amiază voi sculpta soldaţii de teracotă."

Singurul liant folosit la sculpturi este apa. După ce blocul de nisip e scos din cutiile de lemn, artiştii încep lucrul întotdeauna de sus în jos. Altfel, construcţia s-ar surpa. 

Creaţiile realizate de artiştii de Cartea Recordurilor vor rămâne în complexul comercial timp de câteva luni. O sculptură de dimensiuni mai mari va fi realizată pe plaja unde începe Festivalul 

Neversea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Patru sculptori de Cartea Recordurilor transformă nisipul în opere de artă, în Constanţa