Antena Meniu Search
x

Pita de Pecica a primit certificare Europeană. Produsul tradiţional românesc, apreciat şi în străinătate

Produsul românesc protejat care a primit recunoaştere din partea Uniunii Europene este chiar Pita de Pecica, specifică zonei Aradului, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 26.06.2023, 16:05

Pita de Pecica a primit certificare Europeană. Produsul tradiţional românesc face senzaţie şi în străinătate
Pita de Pecica a primit certificare Europeană. Produsul tradiţional românesc face senzaţie şi în străinătate - Facebook

În iulie urmează înregistrarea denumirii "Pită de Pecica" în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate "Pită de Pecica" (IGP), potrivit hotărârii Comisiei Europene.

"Este o realizare unică în judeţul Arad şi extrem de rară şi la nivel naţional! Felicit echipa care a lucrat la acest proiect, în primul rând pe sufletista doamnă Marinela Petran, directorul GAL Pecica şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală. Felicit si brutarii din Pecica pentru că duc mai departe tradiţia pâinii pe vatră, dar şi administraţia pecicană, fiindcă a crezut în acest proiect. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, că pecican, sunt mândru de această realizare!", a declarat Iustin Cionca.

Cererea de înregistrare a denumirii "Pită de Pecica", depusă de România, a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pita de Pecica este unul dintre cele mai puternice branduri gastronomice româneşti. La Pecica a fost construit şi un Muzeu al Pitei, unde este pusă în valoare această tradiţie seculară de coacere a pâinii de casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » Pita de Pecica a primit certificare Europeană. Produsul tradiţional românesc, apreciat şi în străinătate