Antena Meniu Search
x

Ploile torenţiale din Grecia au scos la iveală, lângă Templul lui Zeus, o statuetă veche de aproape 2500 de ani

O figurină de bronz, despre care arheologii cred că ar fi veche de aproape 2500 de ani, a fost scoasă la iveală în urma ploilor masive din apropierea sitului antic Olimpia. Urmele de arsură de pe statueta care reprezintă un taur sugerează că ar putea fi una din multele ofrande oferite de grecii antici lui Zeus. 

de Redactia Observator

la 21.03.2021, 16:08

Figurina descoperită lângă Templul lul Zeus, în Olimpia
Figurina descoperită lângă Templul lul Zeus, în Olimpia - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Arheologii au descoperit mica statuetă lângă un templu grecesc de pe situl Olimpia, a anunțat ministrul grec al Culturii. Artefactul s-a ivit din sol, după ploile torențiale care au afectat statul elen, scrie BBC.

Cercetările inițiale au indicat faptul că idolul, care a fost găsit luna trecută, datează din perioada geometrică a artei grecești (1050 î.Hr. - 700 î.Hr.). Se crede că animale precum taurii și caii au fost venerați în acea perioadă din cauza importanței lor pentru supraviețuirea umană.

La fel ca alte figurine zoomorfe și antropomorfe, taurul descoperit lângă templul lui Zeus ar fi fost probabil oferit de discipolii zeului în timpul unui sacrificiu, ceea ce ar explica semnele de arsură și „sedimentele îndepărtate în timpul curățării sale”, a adăugat ministerul.

Situl Olimpia din Grecia este locul în care s-au organizat pentru prima dată Jocurile Olimpice antice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Ploile torenţiale din Grecia au scos la iveală, lângă Templul lui Zeus, o statuetă veche de aproape 2500 de ani