Antena Meniu Search
x

POVESTEA CUTREMURĂTOARE a micului jihadist. Cum a ajuns un copil de șase ani să lupte pentru ISIS

Un copil de numai șase ani apare într-un nou videoclip al ISIS, în care gruparea teroristă lansează amenințări la adresa Marii Britanii

Un copil de numai șase ani apare într-un nou videoclip al ISIS, în care gruparea teroristă lansează amenințări la adresa Marii Britanii. Se pare că băiețelul este fiul unei soții de jijadist, originară din Londra. Copilașul, îmbrăcat în haine militărești și cu o bandană pe cap, pe care se găsește sigla Statului Islamic, se aude zicând în filmulețul șocant: „Îi vom omorî pe infideli”.

Bunicul băiețelului de șase ani a confirmat că acesta este fiul lui Grace „Khadijah” Dare, care a crescut în Lewishan, în Sudul Londrei. Femeia, care are părinți nigerieni, s-a converit la Islam pe vremea când era adolescentă, potrivit cotidianului britanic Daily Mail. Tatăl ei, Henry Dare, susține că băiatul din videoclipul ISIS este nepotul lui.

„Am fost șocat când l-am văzut în imagini. Cu siguranță este el. Sunt foarte îngrijorat, dar nu pot să fac nimic”, a declarat Dare, pentru Telegraph.

Tatăl jihadistei Grace spune că nu îi răspunde la telefon, pentru că aceasta i-a făcut familia de rușine atunci când s-a alăturat grupării teroriste ISIS. În 2014, femeia a publicat o imagine șocantă, pe rețeaua de socializare Twitter, în care băiețelul ei zâmbește cu o mitralieră AK-47 în mână. Grace „Khadijah” Dare este căsătorită cu un militant isis de origine suedeză, pe nume Abu Bakr. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » POVESTEA CUTREMURĂTOARE a micului jihadist. Cum a ajuns un copil de șase ani să lupte pentru ISIS