Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Kanzi, prima maimuţă care a reușit să termine jocul video Minecraft. S-a antrenat timp de 6 luni pentru reuşită: "Este un personaj special"

Un cimpanzeu a devenit expert în jocuri video. Kanzi este prima maimuţă care a reușit să termine Minecraft, după 6 luni de antrenament. 

de Redactia Observator

la 19.01.2024, 22:24

Vezi și

Faceţi cunoştinţă cu Kanzi. Un cimpanzeu pitic, de 43 de ani, născut și crescut în captivitate, într-o grădină zoologică din statul american Iowa. S-a îmbarcat într-o aventură epică împotriva dragonului din dimensiunea End, cel mai puternic monstru din joc. L-a răpus cu o arbaletă îmbunătățită cu ajutorul magiei. 

O interfață specială a fost creată pentru cimpanzeu, ca să se poată juca doar cu un singur deget

În spatele acestei reușite, stă un antrenament de lungă durată. Kanzi a avut nevoie de 6 luni și puțin ajutor din partea programatorilor. O interfață specială a fost creată pentru el, astfel încât să se poată juca doar cu un singur deget pe un ecran touchscreen. 

Jared Taglialatela, directorul grădinii zoologice: Kanzi este, într-adevăr, un personaj special. Îl știu pe Kanzi de 25 de ani și simt, cumva, că am crescut împreună. Îi place să se joace Minecraft. Nu doar că-i place, dar îi place să se uite cum ne jucăm.

Kanzi s-a antrenat într-o cameră specială, acompaniat de un decor tropical

Kanzi a putut să se antreneze într-o cameră specială, acompaniat de un decor tropical. Fiecare acțiune pe care o făcea în joc și avea un rezultat pozitiv era, bineînțeles, recompensată. 

Jared Taglialatela, directorul grădinii zoologice: Primeşte alune, struguri, mere, ca să participe în asta, dar el își primea, oricum, necesarul caloric în fiecare zi și știe asta. E doar o altă opțiune pe care o are în timpul zilei să facă ceva amuzant și distractiv. 

Aventura lui Kanzi în lumea Minecraft a fost împărtășită de un YouTuber. Banii câștigați de pe pagina sa au fost donați grădinii zoologice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Povestea lui Kanzi, prima maimuţă care a reușit să termine jocul video Minecraft. S-a antrenat timp de 6 luni pentru reuşită: "Este un personaj special"