Antena Meniu Search
x

4 produse de frumuseţe pe care trebuie să le ţii la frigider! Aşa îşi vor păstra calităţile

Toate reprezentantele sexului frumos ştiu cât este de dificil să îţi păstrezi machiajul perfect, în ciuda temperaturilor ridicate din perioada de vară.

Toate reprezentantele sexului frumos ştiu cât este de dificil să îţi păstrezi machiajul perfect, în ciuda temperaturilor ridicate din perioada de vară.

De la fondul de ten care alunecă şi se întinde pe faţă, fardul care se şterge de pe ploape, până la parfumul care nu mai face faţă după câteva staţii cu un mijloc de transport în comun, lupta cu lunile caniculare poate fi extrem de dificilă pentru produsele de înfrumuseţare.

Potrivit experților în frumuseţe, frigiderele noastre ar trebui să acționeze ca un al doilea sertar de make-up în sezonul cald, mai ales când temperaturile depăşesc 30 de grade.

Parfum 

Potrivit expertului în parfumuri, Rebecca Richmond de la „The Perfume Shop”, păstrarea esenţelor frumos mirositoare în lumina directă a soarelui, le poate afecta compoziţia mai mult decât credeţi.

Lăsarea parfumului într-un loc luminos și umed va face ca notele sale să se descompună și, treptat, va începe să afecteze mirosul. Stocați parfumurile voastre preferate într-un loc uscat și răcoros, chiar și în frigider, pentru a se menţine reci, iar aromele vor fi în continuare proaspete, ca atunci când au fost pentru prima dată încercate" a spus Rebecca.

Astfel, nu numai că produsul va putea fi folosit mai mult timp, dar nu putem nega nici faptul că o pulverizare rece şi plăcut mirositoare este o gură de aer proaspăt într-o perioadă caniculară.

Fond de ten 

Parfumul nu este singurul produs pe care multe dintre noi l-am ţinut în locuri complet greşite de-a lungul timpului, ci şi fondul de ten sau baza pentru machiaj. 

Specialiştii avertizează că depozitarea fondurilor de ten în bătaia soarelui şi expunerea lor la căldură poate usca produsele, iar uleiurile naturale folosite în compoziţie îşi pot pierde din beneficii.

Cu alte cuvinte, faceţi puţin spaţiu între cutiile de lapte din frigider şi aşezaţi-vă toate sticluţele de fond de ten la rece, deoarece aceasta este soluţia cea mai potrivită în această situaţie.

Lac de unghii

Lacul de unghii este un alt produs de frumuseţe care are nevoie de mai multă grijă în această vară, iar locul ei este de asemenea în frigider, chiar lângă fond de ten. 

Experţii spun că temperaturile ridicate pot determina transformarea completă a produsului şi nu, nu într-un sens bun, ci pot îngroşa lacul de unghii şi îi pot altera culoarea.

Ştiţi acel moment dezastruos când vreţi să folosiţi o ojă pe care aţi cumpărat-o în urmă cu nu foarte mult timp, dar descoperiţi că este uscată, iar efectul pe care îl creează când este aplicată pe unghie este pur şi simplu dezamăgitor? Acesta ar putea fi motivul.

Rimel

Acest produs ar putea fi singura excepţie care nu trebuie depozitată în frigider, pentru că în ciuda efectelor de răcire a produsului, păstrarea acestuia la temperaturi foarte scăzute poate dăuna chiar mai rău decât căldura.

Deşi a fost sugerată păstrarea rimelului la frigider pentru a i se păstra perioada de valabilitate, în general nu ar trebui urmărit acest sfat, deoarece se pot forma bacterii în interiorul tubului care pot provoca infecţii oculare sau iritaţii” au spus experţii de la Hairtrade.

În schimb, puteţi păstra tubul de rimel într-un loc răcoros, cum ar fi un dulap de baie sau un sertar de toaletă, pentru a putea profita de beneficiile produsului, pe măsură ce temperatura de afară crește.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » 4 produse de frumuseţe pe care trebuie să le ţii la frigider! Aşa îşi vor păstra calităţile