PROTEST INEDIT: Ce mesaj i-a trimis văduva lui John Lennon preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump (VIDEO)

Publicat: 14.11.2016, 20:40.
Actualizat: 14.11.2016, 20:48

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, i-a transmis preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, un mesaj suprarealist, ce constă într-un ţipăt primitiv, ce are o durată de 17 secunde, informează BBC.

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, i-a transmis preşedintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, un mesaj suprarealist, ce constă într-un ţipăt primitiv, ce are o durată de 17 secunde, informează BBC.

Yoko Ono, care nu este deloc străină de formele artistice experimentale, i-a transmis un mesaj bizar viitorului preşedinte american, Donald Trump.

În timp ce Lady Gaga a ales să protesteze în faţa Trump Towers din New York, iar Moby şi-a exprimat îngrijorarea într-o scrisoare publică adresată poporului american, Yoko Oko a preferat o abordare ”minimalistă”.

Mesajul artistei nipone este un ţipăt primitiv ce are o durată de 17 secunde.

”Dragi prieteni, îmi face plăcere să împărtăşesc cu voi acest mesaj care reprezintă răspunsul meu pentru Donald Trump. Vă iubesc”, a scris cunoscuta artistă pe contul ei de Facebook, în mesajul care însoţeşte acest mesaj audio.

Yoko Ono, video-artist, muzician experimental şi cineast, a fost descrisă în trecut de John Lennon în felul următor: ”Yoko este cel mai renumit artist necunoscut din lume; toată lumea îi cunoaşte numele, dar nimeni nu ştie cu adevărat ceea ce creează ea”.

Cariera artistică a lui Yoko Ono se întinde pe durata a peste cinci decenii. În 2015, celebrul MoMA (Muzeul de Artă Modernă/ Museum of Modern Art) din New York a marcat realizările deosebite ale artistei de origine niponă printr-o expoziţie specială ce a inclus operele sale de debut, pentru a evidenţia modul în care ideile revoluţionare ale lui Yoko Ono au influenţat dezvoltarea artei în metropola americană, în anii 1960.

Yoko Ono şi John Lennon s-au căsătorit pe 20 martie 1969, iar fiul lor - Sean Ono Lennon - s-a născut în 1975. John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980 în faţa clădirii Dakota din New York. Yoko Ono locuieşte în continuare în acea clădire.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.