Antena Meniu Search
x

Robotul Sophia ”s-a emoționat” la prima întâlnire cu românii

Întâlnirea cu românii a lăsat-o fără cuvinte pe Sophia. La propriu! Cel mai cunoscut robot din lume s-a blocat în faţa mulţimii adunate s-o asculte, în Bucureşti. A fost nevoie de intervenţia inginerilor pentru a remedia eroarea.

Vezi și

Întâlnirea cu românii a lăsat-o fără cuvinte pe Sophia. La propriu! Cel mai cunoscut robot din lume s-a blocat în faţa mulţimii adunate s-o asculte, în Bucureşti. A fost nevoie de intervenţia inginerilor pentru a remedia eroarea. Când şi-a revenit, Sophia şi-a amintit, în faţa echipei Observator, că ştie şi limba română. Şi ne-a făcut o demostraţie.

Într-o sală arhiplină, robotul umanoid care a şocat după ce a spus că vrea să distrugă lumea... s-a emoţionat. Tocmai întrebarea despre viitorul omenirii a blocat-o. Nu a mai scos niciun cuvânt timp de câteva minute. Spre dezamăgirea celor 3.000 de români care au plătit între 300 şi o mie de euro ca s-o întâlnească. Dar Sophia şi-a revenit rapid. 

SOPHIA, robot:

În calitate de robot social, pot comunica cu cei din jur prin expresii faciale şi gesturi, care îi ajută pe cei din jur să mă înţeleagă mai bine şi care, la rândul meu, mă ajută să pot înţelege oamenii şi să pot avea încredere în ei.

Sophia a mai fost protagonista unui moment comic. L-a refuzat pe actorul Will Smith, care a încercat să o seducă. 

Robotul a fost conceput de o companie din Hong Kong şi a fost pus în funcţiune în 2015. Anul trecut, Sophia a primit cetăţenia în Arabia Saudită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Robotul Sophia ”s-a emoționat” la prima întâlnire cu românii