Antena Meniu Search
x

SECRETUL gospodinelor! Cum poți prepara cele mai gustoase GĂLUȘTE cu PRUNE

Iată secretul delicioasei rețete de găluște cu prune

Iată secretul delicioasei rețete de găluște cu prune

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de făină;
  • 500 ml de apă;
  • 5-6 linguri de ulei;
  • două ouă;
  • 400-500 g de prune;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • 150 g de pesmet;
  • scorţişoară (la alegere);
  • 50 g de unt;
  • zahăr tos;
  • un praf de sare.

Metodă de preparare:

  • pune 500 ml de apă la fiert, în care ai adăugat un praf de sare şi 5 ori 6 linguri de ulei;
  • când lichidul da în clocot, adăugă faina în el și amestecă;
  • lasă compoziţia la răcit și apucă-te de pregătit prunele;
  • spală-le bine şi îndepărtează sâmburii din interiorul lor;
  • desfă fructele în jumătate şi presara puţină scorţişoară (pas opţional) şi zahăr în interiorul lor;
  • sparge ouăle peste aluat, adăugă plicul de zahăr vanilat şi două-trei linguri de zahăr tos (amestecă cu o lingură, apoi frământă cu mâinile compoziţia);
  • rulează aluatul astfel încât să aibă forma unei rulade, apoi taie din el bucăţi din care vei forma găluştele;
  • întinde fiecare bucată în mână, pune în ea câte o jumătate de prună şi acoper-o bine.

Pune apă la fiert, apoi adăugă găluştele cu prune la fiert. Când se ridică la suprafaţă, scoate-le cu o paletă. Pregăteşte şi compoziţia de pesmet. Pune untul la topit, adăugă pesmetul, puţin zahăr şi scorţişoară (la alegere).

După ce scoţi găluştele din apă, trece-le prin compoziţia de pesmet şi lasă-le la răcit pe un platou.

Poftă bună!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Inedit » SECRETUL gospodinelor! Cum poți prepara cele mai gustoase GĂLUȘTE cu PRUNE