Antena Meniu Search
x

Şi-a pus SCORŢIŞOARĂ pe BUZE! Ce s-a întâmplat apoi i-a uimit pe toţi

Cândva, era atât de preţioasă, încât valora mai mult decât aurul. Astăzi, scorţişoară este un ingredient comun, dar cu calităţi terapeutice dovedite ştiinţific

Cândva, era atât de preţioasă, încât valora mai mult decât aurul. Astăzi, scorţişoară este un ingredient comun, dar cu calităţi terapeutice dovedite ştiinţific

Ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge şi, implicit, la scăderea în greutate, ameliorează durerile de cap, micşorează colesterolul, reduce anxietatea, reglează temperatura corpului, ajuta la o mai bună asimilare a nutrienţilor, etc.

Scorţişoara este benefică şi tenului, dar şi părului, dacă vei şti cum să îi faci loc în tratamentele de îngrijire şi înfrumuseţare. Iată cum te poate ajuta scorţişoară:

Cum să foloseşti scorţişoară pentru probleme de sănătate

1. Este un extraordinar exfoliant natural.

Este îndeajuns de aspră ca să exfolieze bine pielea, dar şi suficient de blândă ca să o catifeleze şi să nu o agreseze. Îţi poţi prepara un scrub pentu exfolierea tenului folosind scorţişoară, zahăr, praf de copt şi apă. Acest amestec va îndepărta mizeria şi va curăţa porii, lăsând pielea strălucitoare.

2. "Şterge" ridurile fine.

Aplicată pe faţă, scorţişoară îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul epidermei. Acest lucru face ca pielea să pară mai tânără, iar ridurile fine îşi reduc astfel aspectul, devenind mai puţin vizibile. Evită zona ochilor atunci când îţi aplici o mască cu scorţişoară.

3. Dă volum buzelor.

Dacă vrei să-ţi măreşti natural buzele, scorţişoară este soluţia! Pentru a da volum buzelor amesteca scorţişoară cu miere şi maseza buzele timp de 5 minute, apoi clăteşte. Efectul este temporar.

4. Este un bun tratament pentru acnee.

Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antiinflamatorii, scorţişoară reuşeşte să vindece acneea. De asemenea, oxigenează eficient pielea. Amestecă trei linguriţe de miere cu o linguriţă de scorţişoară ca să obţii un tratament împotriva coşurilor. Aplică pe coşuri şi lasă să acţioneze peste noapte. Aplică acest tratament o dată pe săptămână.

5. Stimulează creşterea părului.

Scorţişoara stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi astfel accelerează creşterea firelor de păr. Dacă te confrunţi cu căderea părului, îţi poţi face o mască dintr-o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline (puţin încălzit), o linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de miere. Aplică aceasta masca la rădăcina părului şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă şi spală-te pe cap la final.

CITEŞTE ŞI Nu ai fi zis! BENEFICIILE incredibile ale SCORŢIŞOAREI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Şi-a pus SCORŢIŞOARĂ pe BUZE! Ce s-a întâmplat apoi i-a uimit pe toţi