Antena Meniu Search
x

Cele mai ciudate soiuri de roșii din România au fost expuse la Festivalul Tomatelor din Buzău

O expoziţie mai puţin obişnuită a încântat privirile, dar şi gusturile participanţilor, în Buzău! Festivalul tomatelor a strâns laolaltă sute de soiuri inedite, cu forme şi culori diverse. De la roşiile cărnoase din copilările, producătorii au trecut la tomatele negre, indigo, vărgate sau portocalii.

Vezi și

O expoziţie mai puţin obişnuită a încântat privirile, dar şi gusturile participanţilor, în Buzău! Festivalul tomatelor a strâns laolaltă sute de soiuri inedite, cu forme şi culori diverse. De la roşiile cărnoase din copilările, producătorii au trecut la tomatele negre, indigo, vărgate sau portocalii. Un singur lucru au toate în comun: gustul irezistibil.

Rusoaice, galbene pufoase, inimă de bou, piersicuţe sau zebre - aici, fiecare soi de tomată are culoarea, forma, numele şi personalitatea sa. Mai dulci, mai acide, mai cărnoase sau mai zemoase, toate seduc deopotrivă gustul şi privirea. Chiar şi producătorii au preferinţele lor.

Expuse ca într-un muzeu, roşiile multicolore par opere de artă. Peste 100 de producători din toată ţara au venit la expoziţia din Buzău, să îşi prezinte zecile de soiuri inedite, crescute fără pesticide.

Roşiile colorate pe jumătate în negru, pe jumătate în verde le-au atras atenţia clienţilor. Nu întâmplător festivalul tomatelor a avut loc în acest oraş.

”La Buzău, tomata e acasă., aici au fost primele soiuri de tomate comerciale, de aceea am organizat acest festival al tomatelor la Buzău”, dezvăluie Costel Vînătoru, de la Stațiunea de Cercetare Buzău.

La expoziţie au luat parte şi cultivatori din Franța, Ungaria, Austria și Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Cele mai ciudate soiuri de roșii din România au fost expuse la Festivalul Tomatelor din Buzău