Antena Meniu Search
x

Video Soldaţii romani au invadat localitatea Călugăreni, din Mureş. Spectacol medieval, de Ziua Europeană a Arheologiei

Soldaţii romani au invadat localitatea Călugăreni, din Mureş. Cu ocazia Zilei Europene a Arheologiei, cei care au o pasiune pentru istorie au avut parte de un spectacol medieval, dar şi de activităţi pentru toată gusturile: exerciții militare romane, concursuri de tir cu arcul, expoziții sau ateliere pentru cei mici. 

de Sorin Tanţoş

la 19.06.2022, 14:16

Vezi și

O călătorie în timp, pe vremea când romanii îşi extindeau încă Imperiul. Aşa ne simţim când păşim în situl arheologic de la Călugăreni. Acest loc a făcut parte din provincia Dacia și a avut ca scop apărarea frontierei estice a provinciei.

Szilamer Panzel - arheolog: Am găsit în săpăturile arheologice relativ multe vârfuri de săgeată, de multe tipuri. Am organizat o mică expoziţie cu aceste piese care s-ar lega de activitatea arcaşilor de la Călugăreni. 

Călătorie în timp, în vremea Imperiului Roman

Cei mai fascinaţi de atmosfera din tabăra militară au fost cei mici, care au sorbit cu mare interes fiecare informaţie legată de istoria romană.

Şi spectatorii au încercat să tragă cu arcul. Cei mai destoinici au primit chiar şi diplome. Evenimentul a fost organizat în cadrul Zilelor Europene ale Arheologiei şi se află la cea de-a 3-a ediţie la Călugăreni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Soldaţii romani au invadat localitatea Călugăreni, din Mureş. Spectacol medieval, de Ziua Europeană a Arheologiei