Antena Meniu Search
x

Video Superluna, "aterizând" peste un templu antic din Grecia. Fenomenul spectaculos se repetă pe 30 august

Superluna a strălucit la capacitate maximă, spre bucuria pasionaților de fenomene astronomice. Noaptea trecută, toate privirile au fost îndreptate către cer.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 08:32

Vezi și

Superluna a strălucit pe cer. Aceasta este perioada din an în care satelitul natural al Pământului se află cel mai aproape de planeta noastră.

Când putem admira Superluna Albastră 

Imagini spectaculoase au fost surprinse şi în Grecia. Luna a luminat coloanele de marmură antice din templul lui Poseidon. Este prima dintre cele patru superluni așteptate în acest an și unul dintre cele mai mari fenomene astronomice. 

Astrul s-a aflat la mai puțin de 365.000 de kilometri de planetă, cu aproximativ 22.000 de kilometri mai aproape decât de obicei. Pe 30 august va putea fi admirată Superluna Albastră, care va fi cea mai strălucitoare din acest an. 

Două Luni pline într-o lună calendaristică reprezintă un fenomen rar, a doua fiind denumită în multe ţări "Lună albastră" - următoarea va fi abia la 31 mai 2026. În cazul celor două Luni pline din august, distanţa dintre Pământ şi satelitul său natural va fi de aproximativ 357.000 de kilometri. Distanţa medie a Lunii pe orbita sa este de aproximativ 380.000 de kilometri faţă de Pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Superluna, "aterizând" peste un templu antic din Grecia. Fenomenul spectaculos se repetă pe 30 august