Știi ce PÂINE mănânci? Iată cât de SIMPLU poți proba CALITATEA ei
Pâinea reprezintă mereu o alegere extrem de dificilă mai ales atunci când ea nu este întotdeauna ce se crede!
![](https://img.observatornews.ro/0/2015/3/25/148628/1427278468b0d25372.webp?w=430&f=2&v=2)
Pâinea reprezintă mereu o alegere extrem de dificilă mai ales atunci când ea nu este întotdeauna ce se crede!
Peste 90% din pâinea de pe piața din România conține coloranți si diverse substanțe nocive organismului.
În cazul pâinii negre, aceasta prezintă o culoare închisă care revine din cafea, cacao, culoranți naturali (mai rar) dar artificiali din abundență, vin rosu, și multe altele.
Articolul continuă după reclamă
Cum poți recunoaște o pâine neagră sau de secară contrafacută:
- pune o felie de pâine neagră sau de secară într-un castron cu apă. Dacă apa se coloreză, înseamnă că pâinea conține coloranți;
- pâinea neagră și cea de secară este mult mai compactă, având o structură mai densă. Două pâini identice ca mărime, una albă și una neagră, trebuie să fie diferite ca greutate; cea neagră trebuie să fie mai grea;
- pâinea neagră și cea de secară trebuie să aibă pori adânci și să fie mult mai mică decât cea albă.
Comentarii
Întrebarea zilei
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰