6 trucuri pentru un păr lung şi sănătos. Ce recomandă specialiştii
Părul lung este deosebit, dar şi foarte greu de îngrijit, iar doamnele şi domnişoarele care îşi doresc ca podoaba lor capilară să ajungă la o lungime admirabilă au mult de muncă.
Părul lung este deosebit, dar şi foarte greu de îngrijit, iar doamnele şi domnişoarele care îşi doresc ca podoaba lor capilară să ajungă la o lungime admirabilă au mult de muncă.
Pentru a creşte, firul de păr are nevoie de ajutor, de la o dietă echilibrată, la uleiuri şi măşti, până la un styling care să nu necesite multă bătaie de cap sau supunerea acestuia la temperaturi foarte ridicate.
Iată câteva idei care vă pot ajuta în procesul de creştere al părului şi sfaturi pentru a evita deteriorarea sa.
1. Părul nu creşte peste noapte
Ideea este să aveţi multă răbdare, indiferent dacă folosiţi mai multe tratamente sau trucuri, părul nu va da rezultate senzaţionale imediat. "De obicei, părul crește doar cu un sfert de centimetru - până la o jumătate de centimetru, timp de o lună” a spus celebrul hairstilist Mark Townsend, care a ajutat-o pe Asley Olsen, ca bobul său asimetric să ajungă peste talie.
2. Foarfeca este, în mod ironic, prietena voastră
Chiar dacă vă tăiaţi vârfurile regulat nu va face ca părul vostru să crească mult mai repede, aspectul acestuia va fi mult mai sănătos. Această metodă va împiedica podoaba voastră capilară să se despice din ce în ce mai mult, necesitând astfel să tăiaţi porţiuni mai lungi. “Dacă vă gândiţi că părul va creşte mai repede dacă nu va fi tuns este o greşeală. Din cauza despicăturilor, va avea un aspect mai neîngrijit şi va fi mai scurt, faţă de o acoperire consistentă prin tundere constantă” spune Townsend care, sugerează să cereţi stilistului vostru să ia în jur de câţiva centimentri la fiecare 10-12 săptămâni.
3. Folosiţi balsam la fiecare spălare
"De-a lungul timpului, de la colorare și stilinguri cu placa sau ondulatorul, firele încep să devină mai subțiri spre vârfuri" a adăugat specialistul. Balsamul ajută la înlocuirea lipidelor şi a proteinelor din interiorul firului de păr, precum şi sigilarea cuticulei pentru a preveni apariţia mai multor daune. Astfel, în timp, părul va începe să crească mai mult şi va arăta mai sănătos.
Şamponul, în schimb, este un produs pe care ar trebui să îl folosiţi cât mai rar şi cât mai puţini atunci când vă spălaţi părul. “Scopul șamponului este de a spăla murdăria, dar poate lua și uleiuri naturale esențiale care mențin firele moi și sănătoase".
Recomandat este să aplicaţi şampon doar la rădăcina firului de păr, masaţi cu atenţie scalpul şi treceţi-vă mâna uşor printre fire, fără să îmbibaţi tot părul în acest produs. Lăsaţi prin clătire ca şamponul să ajungă la toată lungimea părului, dar nu insistaţi mai mult de atât.
4. Clătiţi părul cu apă rece timp de câteva secunde, după ce a fost spălat
Acest lucru ajută cu adevărat în procesul de creştere a părului şi în păstrarea acestuia lung şi sănătos, pentru ami mult timp. "Apa rece ajută la prevenirea pierderii umidităţii şi a vătămărilor firului în contact cu temperaturile ridicate. Trebuie doar să vă ţineţi capul sub un jet de apă rece, câteva secunde, iar acest pas va aduce o amre diferenţă în timp" a continuat specialistul.
5. Aplicați săptămânal un tratament cu ulei sau o mască
Părul trece de umeri sau este mai lung de atât, are mult mai multă nevoie de îngrijire, decât un simplu balsam. Townsed sugerează utilizarea măștilor și a uleiurilor pe bază de umiditate săptămânal şi propune un tratament natural care poate fi pregătit în casă şi folosit înainte de spălarea părului cu şampon:
- 1 cana de ulei de nuca de cocos
- 1 lingura de ulei de migdale
- 1 lingura de ulei de macadamie
- 1 lingura de ulei de jojoba
Deoarece uleiurile pot lăsa un reziduu pe păr, acest amestec trebuie aplicat pe firul umed şi lăsat să acţioneze timp de 10 minute. Îl puteţi apoi spăla cu şampon şi balsam şi aranjat în mod obişnuit.
6. Luați în considerare încercarea suplimentelor de stimulare a creşterii părului
Organismul vostru necesită multe substanţe nutritive vitale pentru a creşte, de la proteine la o cantitate mare de minerale esenţiale. Din acest punct de vedere, aruncaţi o privire şi asupra dietei voastre, pentru că dacă aveţi o dietă sănătoasă şi echilibrată, dar părul vostru nu arată acest lucru, înseamnă că organismul vostru nu asimilează destule substanţe nutritive necesare pentru a rezista deteriorărilor. Puteţi discuta cu medicul vostru în legătură cu anumite suplimente care vă pot ajuta în acest sens, dar nu faceţi alegeri fără a consulta un specialist.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰