Antena Meniu Search
x

Un manuscris cu profeţiile lui Nostradamus, furat în urmă cu 15 ani, a fost returnat bibliotecii din Roma

Un manuscris antic al astrologului francez Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, furat în urmă cu 15 ani, a fost restituit miercuri Italiei. Cartea a fost găsită abia când a fost scoasă la licitație în Germania.

de Redactia Observator

la 05.05.2022, 18:50

- Imagine ilustrativă via Getty Images

Manuscrisul de aproximativ 300 de ani a fost găsit anul trecut, când a fost scos la vânzare de o casă de licitații germană. Nu se știe cu exactitate când a fost furat manuscrisul de 500 de pagini dintr-un centru de studii din Roma, dar se crede că acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 2007, scrie The Guardian.

Lucrarea originală semnată de Nostradamus a fost înapoiată bibliotecii din Roma

Cartea a trecut prin piețele de vechituri din Paris și din orașul german Karlsruhe înainte ca un comerciant de artă să încerce să o vândă printr-o casă de licitații din Pforzheim, Baden-Württemberg, la un preț de pornire de 12.000 de euro.

În luna aprilie a anului trecut, anchetatorii de la protecția patrimoniului cultural din Italia au găsit cartea pe site-ul casei de licitații și au identificat-o ca provenind de la biblioteca din Roma, datorită unei ștampile datate 1991 pe una dintre pagini.

Ulterior, experții germani au stabilit că este vorba despre o lucrare originală a lui Nostradamus, celebru pentru predicțiile sale privind evenimentele mondiale. Manuscrisul a fost returnat miercuri la biblioteca din Roma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Un manuscris cu profeţiile lui Nostradamus, furat în urmă cu 15 ani, a fost returnat bibliotecii din Roma