Antena Meniu Search
x

Un muzeu celebru din Europa se închide timp de cel puţin 4 ani. Turiştii s-au înghesuit să prindă ultimele bilete

Vizitatorii au luat cu asalt Muzeul Pergamon din Berlin pentru a-i vedea capodoperele, printre care faimoasă Poartă a Zeiţei Ishtar din Babilon, înainte ca acesta să închidă duminică pentru lucrări de renovare care vor dura mai mulţi ani, informează DPA.

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 16:14

Un muzeu celebru din Europa se închide timp de 4 ani - Profimedia

Muzeul, unul dintre cele mai populare din întreaga Germanie, va fi complet închis timp de patru ani, unele părţi urmând chiar să nu primească vizitatori până în 2037. Aripile nordică şi centrală ale clădirii, care includ Altarul Pergamonului, o construcţie magnifică din Grecia Antică, sunt deja inaccesibile publicului de un deceniu. Se preconizează că respectiva porţiune a muzeului va fi redeschisă în 2027.

Muzeul Pergamon din Berlin se închide

Turiştii au format cozi lungi în faţa Muzeului Pergamon în speranţa de a obţine bilete oferite pe ultima sută de metri, altfel acestea fiind epuizate. Muzeul a prelungit programul de vizitare pentru ultimele zile în care este deschis, în încercarea de a răspunde la afluxul de vizitatori, relatează Agerpres.

Construit între 1910 şi 1930, Muzeul Pergamon este considerat unul dintre cele mai importante puncte de atracţie ale Insulei Muzeelor din Berlin, un grup de muzee aflat în inima capitalei germane şi inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În timpul amplelor lucrări de renovare, piese imense din muzeu, cu greutatea de mai multe tone, vor fi echipate cu senzori sensibili şi protejate de vibraţii şi umezeală. Costul total al renovărilor este aşteptat să se ridice la 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Un muzeu celebru din Europa se închide timp de cel puţin 4 ani. Turiştii s-au înghesuit să prindă ultimele bilete