Antena Meniu Search
x

Galerie foto VIDEO. Imagini care îţi taie răsuflarea. Un francez traversează malurile Senei, pe o coardă, la 70 de metri înălţime

Mulţimea din Paris, care s-a aflat în acest weekend în apropierea Turnului Eiffel a stat cu sufletul la gură, după ce un tânăr acrobat a traversat pe o coardă, în aer, malurile Senei.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 19.09.2021, 20:08

Vezi și

Francezul Nathan Paulin a mers pe coardă, parcurgând o distanţă de 600 de metri, de la Turnul Eiffel până la Teatrul Chaillot aflat de cealaltă parte a Senei, realtează CNN. Întreaga călătorie a durat o jumătate de oră, timp în care privirile tuturor au fost aţintite asupra tânărului de 27 de ani.

Nu este prima dată când Paulin încearcă această ispravă. El a mers anterior pe un traseu similar de la Turnul Eiffel în decembrie 2017, pentru o strângere de fonduri de caritate, care a fost televizată. Când a făcut-o pentru prima dată, a stabilit recordul mondial pentru cea mai lungă plimbare urbană cu un ham de siguranță de către un bărbat - un record care rămâne neîntrerupt astăzi.

Sport extrem şi adrenalină la maxim, deasupra Senei

Așezat și întins pe coardă în timpul spectacolului de sâmbătă, Paulin a primit aplauze din partea mulțimii care privea de la sol întreg spectacolul. Inițiativa din acest an a fost organizată cu ajutorul dansatorului și coregrafului francez Rachid Ouramdane și organizată de Teatrul Chaillot, într-o serie de spectacole care au loc atât sâmbătă, cât și duminică după-amiază.

Slacklining-ul este un sport similar cu mersul pe funie, dar în care este folosită o coardă felxibilă şi nu una întinsă. Coarda lui Paulin a fost suspendată la 70 de metri deasupra solului, potrivit presei străine. Paulin a început slacklining-ul în 2011 și spune că l-a ajutat să găsească o „adevărată pace interioară” prin combinația intensă de concentrare și stăpânire asupra corpului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Inedit » VIDEO. Imagini care îţi taie răsuflarea. Un francez traversează malurile Senei, pe o coardă, la 70 de metri înălţime