Antena Meniu Search
x
LIVE

Weekend de groază, de Halloween, la Bran. Covidul i-a speriat pe turişti mai tare decât contele Dracula. VIDEO

A fost un weekend de groază, de Halloween, la Bran. Staţiunea, alteori aglomerată în această perioadă, a fost mai liberă decât într-un weekend oarecare de toamnă. La Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din România, sărbătoarea a trecut fără petrecerea de Halloween.

De Claudiu Loghin la 01.11.2020, 22:39
Vezi și

Covidul a reuşit să-i sperie pe turişti mai ceva decât contele Dracula. Dacă anul trecut, 1.800 de vizitatori au petrecut o noapte de groază printre tenebrele castelului Bran, anul acesta, doar 120 au avut curaj.

Loredana Balca, ghid Castelul Bran: "Încă de la turul de zi, putem spune că anul acesta am constatat o scădere de 70 la sută, iar pentru turul de noapte, de 90 la sută"

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Momentul de Halloween a fost unul aparte aici, la Castelul Bran. A lipsit și petrecerea la cort, organizată în curtea castelului, a lipsit și cina la restaurant, iar numărul vizitatorilor a fost restrâns la zece persoane pe minut"

Turiştii nu au mai fost însoțiți de ghizi, masca a fost obligatorie pentru toată lumea, iar circuitele de vizitare au fost gândite astfel încât grupurile să nu se intersecteze.

Vizitatoare: "Este îngust, ca și trepte și asta presupune răbdare din partea noastră, să urcăm câte un grup restrâns, de două – trei persoane"

Vizitator: "Atât timp cât se respectă măsurile de precauție, distanțarea socială și purtarea măștii, consider că putem cel puțin să limităm riscurile"

Cu un milion de bilete vândute pe an, castelul Dracula era cel mai vizitat obiectiv turistic din România. În 2020 încasările au scăzut cu 70% şi, din cei 115 angajaţi ai castelului, 48 au fost daţi afară. Întreaga staţiune are de suferit.

Anca Moga, reprezentant hotel: "În acest an, undeva la 50 la sută a fost gradul de ocupare, spre deosebire de alți ani, în care majoritatea turiștilor erau străini"

Dragoş Răducan, prim vicepreşedintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc: "Se făceau petreceri în restaurante, în cluburi. Creştea cam cu 30 – 35 la suta numărul de turiști în aceasta perioadă faţă de un weekend obișnuit, iar anul acesta este gol"

Întreaga industrie hotelieră trece printr-un an de coşmar. Pierderile s-ar putea ridica la un miliard de euro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Weekend de groază, de Halloween, la Bran. Covidul i-a speriat pe turişti mai tare decât contele Dracula. VIDEO