Zece alimente care dizolvă, cu succes, COLESTEROLUL de pe ARTERE
Dieta bogată în grăsimi şi chimicale favorizează îngroşarea pereţilor vasculari, iar sângele nu mai poate transporta cu uşurinţă oxigenul şi nutrienţii în corp
Dieta bogată în grăsimi şi chimicale favorizează îngroşarea pereţilor vasculari, iar sângele nu mai poate transporta cu uşurinţă oxigenul şi nutrienţii în corp
Iată câteva alimente care dizolvă depunerile de colesterol din vasele de sânge:
- Usturoiul
Usturoiul este bogat în antioxidanţi care lupta împotriva radicalilor liberi şi ajuta la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă.
- Ovăzul
Fibrele de ovăz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne ateroscleroza, reducând astfel riscul bolilor de inimă.
- Suc de rodie
Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decât în alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine şi portocale.
- Merele
Reduc semnificativ cantitatea de colesterol şi alte grăsimi ce este absorbită la nivelul sistemului digestiv, dar şi cantitatea de glucoză.
- Pește gras
Conţine acizi graşi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor.
- Nucile
Sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi omega-3. Include în dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc.
- Ulei de măsline
Uleiul de măsline conţine grăsimi mononesaturate care ajută la combaterea formării plăcilor pe pereţii arterelor.
- Avocado
Este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc riscul acumulării plăcii în artere.
- Roşii
Sunt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la scăderea colesterolului rău şi reduce riscul acumulării plăcilor în artere.
- Spanac
Aceasta legumă cu frunze verzi este bogată în vitaminele A şi C. Împreună, aceste vitamine reduc riscul de ateroscleroza.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰