Antena Meniu Search
x

Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al CJ Iaşi, a fost achitat în dosarul "Albumul". Fusese condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei a fost achitat în Dosarul Albumul, după ce în primă instanţă fusese condamnat la trei ani şi două luni de închisoare, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 09.02.2024, 15:21

Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al CJ Iaşi, a fost achitat în dosarul "Albumul". Fusese condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare
Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al CJ Iaşi, a fost achitat în dosarul "Albumul". Fusese condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare - news.ro

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Galaţi şi este definitivă. Avocatul Daniel Atasiei a declarat că instanţa a dispus achitarea lui Adomniţei, după ce a constatat că nu există suficiente probe pentru condamnare.

Cristian Adomniţei fusese condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare

Potrivit avocatului Atasiei, nu a existat vreun element care să indice că Adomniţei a favorizat pe cineva sau că ar fi comis vreo faptă. 

”Nu am cerut constatarea prescripţiei răspunderii penale, deşi termenul se împlinise, ci achitarea. Aşteptăm să vedem care au fost considerentele reţinute în final de instanţă”, a declarat avocatul Daniel Atasiei.

În noiembrie 2020, fostul preşedinte al CJ Iaşi liberalul Cristian Adomniţei a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat că ar fi încercat să influenţeze un control de audit.

El a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de favorizare a făptuitorului şi fals intelectual. Procurorii DNA au invocat faptul că au descoperit unele nereguli legate de derularea unui contract semnat între Consiliul Judeţean şi o firmă care a executat materiale de promovare a judeţului Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al CJ Iaşi, a fost achitat în dosarul "Albumul". Fusese condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare