Antena Meniu Search
x

Dosar uriaş de corupţie. Ce șpăgi ar fi luat polițiștii de frontieră pentru a-i lăsa pe moldoveni să treacă graniţa ca să ajungă în Germania

Percheziţii de amploare în mai multe vămi din zona Moldovei şi în locuinţele mai multor vameşi. Procurorii DNA au luat la bani mărunţi zeci de poliţişti de frontieră suspectaţi că primeau şpăgi de sute de euro. 

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 18:01

Vezi și

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022”, anunţă DNA.

Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au loc percheziţii în 31 locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice, precizează sursa citată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Ce șpagă ar fi luat vameșii

Potrivit surselor Observator, vameșii și agenții de poliție de frontieră vizați de percheziții luau șpagă, între 20 și 250 de euro fiecare, pentru a înlesni trecerea graniței a unor cetățeni din Republica Moldova. Cetățenii mergeau mai departe, spre Germania.

Vă reamintim că pe 23 noiembrie 2022, poliţiştii şi procurorii DNA au făcut 162 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi corupţie în domeniul vamal, fiind vizate o instituţie publică, societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane din Bucureşti şi şapte judeţe. Prejudiciul este estimat la 58 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Dosar uriaş de corupţie. Ce șpăgi ar fi luat polițiștii de frontieră pentru a-i lăsa pe moldoveni să treacă graniţa ca să ajungă în Germania