Antena Meniu Search
x

Video Evaziune fiscală în lumea filmului românesc: Ada Solomon și Corneliu Porumboiu, între suspecții anchetați de DIICOT. Prejudiciu de 10 milioane de lei

Dosar în lumea filmului pentru evaziune fiscală. Producătorul de film Ada Solomon şi regizorul Corneliu Porumboiu sunt acuzaţi de DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 18.10.2021, 21:28

Vezi și

Potrivit unor surse judiciare, în cazul Adei Solomon ar fi vorba despre două facturi, de 2.000, respectiv 200 de lei, despre care procurorii DIICOT au suspiciuni că ar fi false. În acest dosar este implicat și regizorul Corneliu Porumboiu, dar și alte aproape 100 de persoane și case de producție de film. 

Anchetă DIICOT în lumea filmului românesc

Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2013-2015, când ar fi fost obținute finanțări de la Centrul Național al Cinematografiei, iar mai departe, prin intermediul unor firme-fantomă, ar fi fost dedus TVA-ul și impozitul pe profit.

În acest caz, prejudiciul se ridică la aproape 10 milioane de lei. Ada Solomon este primul producător român de film nominalizat la premiile Oscar. Ea și Corneliu Porumboiu reprezintă noul val al cinematografiei românești, obținând împreună mai multe premii naționale și internaționale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Evaziune fiscală în lumea filmului românesc: Ada Solomon și Corneliu Porumboiu, între suspecții anchetați de DIICOT. Prejudiciu de 10 milioane de lei