Antena Meniu Search
x

Fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita a fost eliberat: "Nu mă mai interesează politica"

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care a ispăşit o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Vaslui pentru instigare la abuz în serviciu, a fost eliberat condiţionat şi a părăsit, miercuri, unitatea de detenţie, el afirmând cu această ocazie că nu mai este interesat de politică, însă va fi prezent în spaţiul public.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 17:04

Gheorghe Nichita va fi eliberat. Fostul primar al Iaşului a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul "Amanta"

"Politică nu mai vreau să fac şi nu mă mai interesează politica, dar în schimb prezenţa în spaţiul public mă interesează şi cred că am destulă experienţă acumulată în viaţa asta, atât în domeniul adninistraţiei, cât şi în domeniul politic şi nu numai. Am o experienţă de viaţă destul de bogată, pentru că nu mi-a fost uşor, prin toate câte am trecut în viaţă în general, mai ales ultima suferinţă. Se spune de obicei în popor 'ce nu te omoară te întăreşte", a declarat fostul primar ieşean, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui.

Nichita a spus că a traversat momente dificile şi că abia aşteaptă să-şi vadă nepoţii, menţionând că în perioada următoare se va dedica familiei.

"N-a fost uşor. Durerea e foarte mare şi pentru mine şi pentru cei dragi mie, familia mea, dar toate au un sens şi un scop şi am încercat în orice suferinţă să găsesc şi un scop. Dumnezeu are un scop pentru toate. Deocamdată am un echilibru şi încerc să-l menţin. Mi-e dor foarte tare de cei de acasă, de nepoţi în special, pentru că dânşii mă aşteaptă, ştiu că vin", a spus fostul primar ieşean.

Gheorghe Nichita şi-a cerut iertare celor care i-au fost aproape şi celor care au fost afectaţi de ceea ce i s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Iaşi a fost condamnat definitiv, în luna august a anului trecut, de Curtea de Apel Iaşi la cinci ani de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care era acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

Pe acelaşi subiect

Gheorghe Nichita s-a întors în penitenciar după ce mai fusese eliberat condiţionat în octombrie 2021, în urma executării, la Penitenciarul Botoşani, a unei părţi din pedeapsa primită într-un alt dosar, de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.

Condamnat la 5 ani pentru abuz în serviciu 

Fostul primar din Iaşi Gheorghe Nichita a fost încarcerat la sfârșitul lunii august 2022, în Penitenciarul Vaslui, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi s-au pronunţat în dosarul „Amanta”.

Pentru instigare la abuz în serviciu, Gheorghe Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Cuantumul pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, a fost majorat de la 4 ani la 5 ani închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, la 4 ani de închisoare. Totodată, instanţa a majorat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţia de primar de la 4 ani la 5 ani. În urmă cu 8 ani, Nichita, pe atunci primar, a fost acuzat că şi-a spionat amanta din Primărie, inclusiv cu ajutorul unor angajaţi ai Poliţiei Locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Fostul primar al Iaşului Gheorghe Nichita a fost eliberat: "Nu mă mai interesează politica"