Antena Meniu Search
x

Ministrul Justiției cere intervenția procurorului general în scandalul facturilor: "Înşelăciune, abuz în serviciu și grup infracţional organizat"

Ministrul Cătălin Predoiu îi cere procurorului general Gabriela Scutea să ia măsuri pentru a combate orice eventuală infracţiune legată de facturile umflate la energie.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 12:56

Ministrul Justiției cere intervenția procurorului general în scandalul facturilor: "înşelăciune, abuz în serviciu și grup infracţional organizat"
- Shutterstock

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, joi, procurorului general Gabriela Scutea, o adresă prin care a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare pentru a descoperi, preveni şi combate orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Justiţiei spune că se referă la "înşelăciune, abuz în serviciu, concurenţă neloială sau grup infracţional organizat, care pot afecta drepturile oamenilor".

"În calitate de ministru al Justiției, am transmis procurorului general Gabriela Scutea, astăzi 13 ianuarie 2022, o adresă prin care, în temeiul art.132 alin.(1) din Constituție și art.69 alin.(3) teza II din Legea nr.304/2004, am îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare potrivit competenței legale pentru a descoperi, preveni și combate eficient orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi înșelăciunea, abuzul în serviciu, concurența neloială, grup infracțional organizat care pot afecta drepturile cetățenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituțională a Ministerului Public.

Acest demers se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 și nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care Ministrul Justiției a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crima organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic", transmite Cătălin Predoiu pe pagina de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Ministrul Justiției cere intervenția procurorului general în scandalul facturilor: "Înşelăciune, abuz în serviciu și grup infracţional organizat"