Antena Meniu Search
x

Un preot cu Covid ar fi ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare, în Alba Iulia. Poliția a deschis dosar penal

Un preot din Alba Iulia este cercetat, după ce ar fi ținut slujba de duminică și două botezuri, chiar dacă trebuia să fie în izolare, fiind infectat cu coronavirus. Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 14:18

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Preotula r fi fost testat pozitiv pentru Covid, sâmbătă, pe 30 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Acesta ar fi fost testat rapid și el și soția sa, iar rezultatul pozitiv ar fi fost comunicat după testare, scrie Alba24.

A doua zi, deși confirmat cu Covid, preotul ar fi ținut slujba de duminică și două botezuri, chiar dacă trebuia să fie în izolare. Ba mai mult, luni, acesta ar fi participat luni și la o slujbă de înmormântare, alături de alți preoți.

Localnicii din cartierul Micești sunt revoltați, mai ales că o parte dintre ei au participat și la slujba de duminică. În urma incidentului, Arhiepiscopia Alba Iulia "a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă".

"Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei, potrivit sursei citate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Un preot cu Covid ar fi ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare, în Alba Iulia. Poliția a deschis dosar penal