Antena Meniu Search
x

"A fost ca un coșmar devenit realitate." Clipe de groază pentru o mamă din UK care și-a văzut fiica de 12 în comă din cauza țigărilor electronice

Mary Griffin, o femeie din Marea Britanie, le-a povestit jurnaliștilor de la The Independent clipele de groază prin care a trecut atunci când fiica ei de 12 ani a fost transportată la spital cu probleme grave de respirație din cauza țigărilor electronice șicum, în cele din urmă, micuța a ajuns într-o comă indusă.

de Adrian Popovici

la 09.10.2023, 22:09

Copil pe patul de spital, imagine cu caracter ilustrativ
"A fost ca un coșmar devenit realitate." Clipe de groază pentru o mamă din UK care și-a văzut fiica de 12 în comă din cauza țigărilor electronice - Shutterstock

Fiica femeii, Sarah, se pregătea să meargă la culcare când a început să tușească agresiv, dar familia ei a crezut că este vorba doar despre un simptom al astmului cu care fata fusese diagnosticată anterior. Îngrijorat, tatăl fetiței a dus-o la spitalul Royal Victoria  din Belfast, unde a fost dusă în zona de resuscitare. O asistentă i-a verificat semnalele vitalele și a constatat că nivelul ei de oxigen era extrem de scăzut.

Sarah a petrecut patru ore și jumătate în terapie intensivă înainte de a fi pusă în comă indusă. Medicul i-a arătat mamei o radiografie a plămânilor micuței care arată că unul a fost profund afectat de o infecție. Din cauza acestei probleme de sănătate, celălalt plămân a fost suprasolicitat, ceea ce i-a înrăutățit simptomele de astm.

Un coșmar pentru familia micuței

"Erau tuburi, fire și mașini peste tot, a fost sfâșietor să o văd așa", a spus Mary Griffin. "Ca mamă, m-am simțit atât de neputincioasă, a fost ca un coșmar devenit realitate."

După trei zile, medicii a putut să o scoată pe Sarah din comă și de pe ventilația artificială. Aceștia i-au explicat mamei că dacă Sarah nu și-ar fi deteriorat plămânii din cauza țigărilor electronice, ar fi fost într-o stare mai bună pentru a lupta împotriva infecției.

Sarah continuă să sufere de letargie și va fi clasată ca o pacientă cu risc ridicat pentru tot restul vieții. Acum, mama ei povestește coșmarul prin care micuța a trăit pentru a atrage atenția asupra pericolelor pe care le aduc țigările electronice și vapatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » "A fost ca un coșmar devenit realitate." Clipe de groază pentru o mamă din UK care și-a văzut fiica de 12 în comă din cauza țigărilor electronice