Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A ieșit la plimbare de ziua lui și a descoperit o "comoară" care îi va aduce acum milioane de dolari

Un bărbat din Colorado a avut parte de cel mai spectaculos și inedit cadou din lume. Ieșit la o plimbare chiar de ziua lui de naștere, a descoperit o "comoară" care acum se va vinde la New York în schimbul a cel puțin 4 milioane de dolari. 

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 16:12

A ieșit la plimbare de ziua lui și a descoperit o "comoară" care îi va aduce acum milioane de dolari A ieșit la plimbare de ziua lui și a descoperit o "comoară" care îi va aduce acum milioane de dolari - Jason Cooper / BBC

Jason Cooper s-a hotărât să iasă la o plimbare de ziua lui și a făcut o descoperire extraordinară. Primul schelet de stegozaur care a fost scos vreodată la licitație se va vinde la New York în schimbul a cel puțin 4 milioane de dolari, scrie BBC.

Comoara care îi va aduce milioane de dolari

El a descoperit oase de dinozauri în curtea lui nu o dată, ci de mai multe ori. Dar chiar și așa, s-ar putea să nu întâlnească niciodată un exemplar asemănător cu cel de care a dat peste câțiva ani în urmă, un animal atât de masiv încât, dacă ar apărea pe o stradă din Londra, ar fi la înălțimea unui autobuz cu etaj. Era un stegozaur enorm, în stare excelentă pentru o fiară care a petrecut ultimii 150 de milioane de ani sub pământ. Are aproape 3,5 metri înălțime și peste 8 metri lungime.

Articolul continuă după reclamă

Jason Cooper l-a numit „Apex”, deoarece dimensiunile sale formidabile l-ar fi făcut un animal dominant în mediul său. Cu ajutorul unor prieteni, l-a curățat și l-a asamblat. Apex este pe cale să devină primul stegozaur va fi scos la licitație. 

Pe acelaşi subiect

Jason Cooper este un vânător profesionist de fosile. Cea mai mare descoperire a lui de până acum a fost literalmente făcută după o simplă plimbare cu un prieten. Era ziua lui de 45 de ani și când prietenul lui l-a întrebat ce vrea, el a declarat că cel mai bun cadou ar fi un nou dinozaur. Și în timp ce urcau pe versantul unui munte, Jason Cooper a văzut un os femural ieșit din peretele de stâncă.

„Ne-am uitat în jur. Prietenul meu a găsit niște vertebre. I-am spus: „Doamne, aceasta se dovedește a fi o zi de naștere grozavă!”, a declarat bărbatul.

„Apex este complet în proporție de 70%, ceea ce este incredibil pentru un dinozaur, în special pentru un stegozaur”, a spus Jason.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Mapamond » A ieșit la plimbare de ziua lui și a descoperit o "comoară" care îi va aduce acum milioane de dolari