Antena Meniu Search
x

Foto "A spus că le-a dat viață veșnică". Peste 100 de pisici, găsite moarte într-un congelator sau îngropate în grădină, într-o locuință din Franța

Peste 100 de pisici moarte au fost descoperite într-un congelator sau îngropate într-o grădină din curtea unei case din sudul Franței. Proprietarul, un bărbat de 66 de ani, spune că a vrut să le dea viață veșnică. 

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 22:21

Peste 100 de pisici, găsite moarte într-un congelator sau îngropate în grădină, într-o locuință Franța
Peste 100 de pisici, găsite moarte într-un congelator sau îngropate în grădină, într-o locuință Franța - AEPA

67 de de pisici au fost găsite moarte într-un congelator, într-o cabană de lângă locuință, ambele fiind pe același teren. Un grup de protecție a animalelor, numit AEPA, a declarat că a descoperit, de asemenea, 38 de pisici, inclusiv 12 pisoi, în viață, dar care au nevoie de îngrijiri medicale, unele prezentând semne de tifos, care este foarte infecțios și poate fi fatal, potrivit SkyNews.

„Au locuit în mizerie la această... casă de câțiva ani, fără să fie îngrijiți”, au declarat reprezentanții grupului. 

67 de de pisici au fost găsite moarte într-un congelator, alte 50 îngropate în grădină

Organizația a numit-o o „casă a groazei”, după ce a făcut descoperirea marți în La Roquette-sur-Siagne. Postul francez BFM a raportat că alte 50 de pisici au fost descoperite îngropate în grădină, în timp ce poliția a reținut un bărbat de 66 de ani. El a fost eliberat miercuri. Bărbatul a fost supus și unei evaluări psihiatrice.

Pe acelaşi subiect

Asociația de protecție a animalelor ar fi investigat locuința încă din decembrie 2023, adunând informații până când a simțit că are suficiente pentru a suna la poliție și a percheziționa terenul. De asemenea, asociația a susținut că știa deja de casă de la incidentele anterioare din 2019, când au fost recuperate 58 de pisici.

„Am investigat, am observat mirosuri puternice, mieunat mult, așa că am sunat la poliție. După două luni am obţinut ieri mandat de percheziţie”, a spus BFM.

Bărbatul ar fi ținut chiar și un registru al pisicilor sale, pe care le-a numit „iubirile lui”, potrivit France 3.

„Când am scos pisicile din congelator, nu a înțeles problema, a spus că le-a dat viață veșnică”, au declarat cei de la asociație

AEPA spune că toate pisicile supraviețuitoare vor trebui sterilizate și îngrijite până când vor putea fi date spre adopție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "A spus că le-a dat viață veșnică". Peste 100 de pisici, găsite moarte într-un congelator sau îngropate în grădină, într-o locuință din Franța