Antena Meniu Search
x

Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească

Un polițist a fost arestat după ce un băiat de 16 ani a fost împușcat în cap în timpul unei urmăriri, după ce a plecat de la o benzinărie fără să plătească.

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 22:35

Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească
Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească - Profimedia

Adolescentul, care se află în stare critică la spital şi căruia nu i-a fost făcută publică identitatea, a fost identificat de rude ca fiind membru al unei comunități de romi. Incidentul a avut loc luni, 5 noiembrie, în afara Salonicului, al doilea oraș ca mărime al Greciei, relatează Mirror.

Ofițerii unei patrule de poliție l-au urmărit pe băiat după ce au fost alertați de un angajat al unei benzinării că o persoană a plecat fără să plătească un bon de 20 de euro. Ofițerul care a tras a fost arestat şi se va prezenta marți, 6 noiembrie, în fața unui procuror pentru a fi acuzat de tentativă de omor din culpă.

Evenimentul a avut loc în seara manifestaţiilor anuale din orașele grecești pentru a comemora o crima a poliției din Atena, în 2008, a lui Alexandros Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, a cărui moarte a provocat mai multe revolte care au durat săptămâni întregi.

"Valoarea unei vieți umane nu poate fi măsurată niciodată cu nicio sumă de bani”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului Giannis Oikonomou. Poliția a spus că ofițerul, care era pasager pe una dintre motocicletele care îl urmărea pe băiat, a tras două focuri de armă pentru a încerca să-l oprească pe suspect. Un comunicat a spus că șoferul camionetei a „făcut în mod repetat manevre periculoase” înainte de a fi trase focurile de armă.

„Societatea nu mai poate tolera această teamă creată de brutalitatea extremă a poliției care, din motive banale, a amenințat viața unui copil”, a declarat Christos Spirtzis, purtătorul de cuvânt al partidului pentru ordinea publică. Proteste, după acest incident au fost planificate, mai târziu, în Atena și Salonic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească