Antena Meniu Search
x

Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească

Un polițist a fost arestat după ce un băiat de 16 ani a fost împușcat în cap în timpul unei urmăriri, după ce a plecat de la o benzinărie fără să plătească.

De Redactia Observator la 05.12.2022, 22:35
Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească
Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească - Profimedia

Adolescentul, care se află în stare critică la spital şi căruia nu i-a fost făcută publică identitatea, a fost identificat de rude ca fiind membru al unei comunități de romi. Incidentul a avut loc luni, 5 noiembrie, în afara Salonicului, al doilea oraș ca mărime al Greciei, relatează Mirror.

Ofițerii unei patrule de poliție l-au urmărit pe băiat după ce au fost alertați de un angajat al unei benzinării că o persoană a plecat fără să plătească un bon de 20 de euro. Ofițerul care a tras a fost arestat şi se va prezenta marți, 6 noiembrie, în fața unui procuror pentru a fi acuzat de tentativă de omor din culpă.

Evenimentul a avut loc în seara manifestaţiilor anuale din orașele grecești pentru a comemora o crima a poliției din Atena, în 2008, a lui Alexandros Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, a cărui moarte a provocat mai multe revolte care au durat săptămâni întregi.

"Valoarea unei vieți umane nu poate fi măsurată niciodată cu nicio sumă de bani”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului Giannis Oikonomou. Poliția a spus că ofițerul, care era pasager pe una dintre motocicletele care îl urmărea pe băiat, a tras două focuri de armă pentru a încerca să-l oprească pe suspect. Un comunicat a spus că șoferul camionetei a „făcut în mod repetat manevre periculoase” înainte de a fi trase focurile de armă.

„Societatea nu mai poate tolera această teamă creată de brutalitatea extremă a poliției care, din motive banale, a amenințat viața unui copil”, a declarat Christos Spirtzis, purtătorul de cuvânt al partidului pentru ordinea publică. Proteste, după acest incident au fost planificate, mai târziu, în Atena și Salonic. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Adolescent de 16 ani, împușcat în cap de un polițist grec pentru că a plecat de la o benzinărie fără să plătească