Antena Meniu Search
x

"Ajutați-mă! Îmi moare copilul" Doi tineri au salvat viața unui bebeluș de 7 zile, în Palermo, îndrumați prin telefon de medicii italieni

Doi verișori din orașul italian Palermo au salvat viața unui copil de 7 zile, după ce i-au acordat primul ajutor în timp ce așteptau sosirea ambulanței. Tinerii au sunat la numărul de urgență, fiind îndrumați prin telefon de personalul sanitar.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.05.2023, 09:37

"Ajutați-mă! Îmi moare copilul" Doi tineri au salvat viața unui bebeluș de 7 zile, îndrumați prin telefon de medicii italieni - Shutterstock / blogsicilia.it

Fabio Agnello și Loredana Guercio se numesc cei doi tineri care au salvat efectiv viața unui nou-născut, reușind să-i aplice micuțului manevrele de prim-ajutor. S-a întâmplat la Palermo, în cartierul Borgo Nuovo, acolo unde locuiesc cei doi verișori, dar și bebelușul care risca să moară. 

Copilul de 7 zile nu mai respira

Totul a început când tatăl nou-născutului a ieșit în stradă, în via Centuripe, cu fiul în brațe. "Ajutați-mă! Îmi moare copilul", striga bărbatul disperat și în stare de șoc. În acel moment a intervenit mai întâi Fabio Agnello, în vârstă de 24 de ani, iar apoi verișoara lui Loredana Guercio, care a luat bebelușul în brațe, încercând să înțeleagă ce se întâmplă. Agnello a sunat la  serviciul unic de urgență 118, fiind pus în legătură cu medicii din sala de operație. Imediat, Loredana a început să aplice copilașului manevrele de prim-ajutor, pentru a-l face pe micuț să respire din nou.

"A fost o experiență incredibilă"

Între timp, la fața locului a fost trimisă o ambulanță. Cadrele sanitare au ajuns rapid la bebeluș și l-au transportat apoi la spital, confrmând ulterior tot ce au făcut cei doi veri i-au salvat, de fapt, viața. Intervenția promptă a tinerilor i-a permis micuțului să reziste până la sosirea medicului, care l-a stabilizat și l-a transportat la urgențe pediatrice în Vila Sofia.

"A fost o experiență incredibilă. Au fost momente foarte puternice și tensionate. A fost minunat să putem salva nou-născutul împreună cu medicii", a declarat Loredana Guercio pentru presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Ajutați-mă! Îmi moare copilul" Doi tineri au salvat viața unui bebeluș de 7 zile, în Palermo, îndrumați prin telefon de medicii italieni