Antena Meniu Search
x

Avertisment lansat de autorități după apariția unor pești aurii gigant în SUA. ”Nu-i mai aruncați în lacuri”

”Vă rugăm să nu mai aruncați peștișorii aurii în iazuri și lacuri!". Un oraș din statul american Minnesota, Burnsville, le-a cerut locuitorilor să nu-și elibereze peștii de companie pe care nu-i mai doresc, în sălbăticie, după ce un uriaș pește auriu a fost găsit într-un lac.

de Redactia Observator

la 13.07.2021, 17:32

Peștii aurii cresc de obicei până la aproximativ 5 cm lungime, atunci când sunt păstrați în acvarii mici de interior, dar în sălbăticie pot ajunge mult mai mari și pot provoca perturbări majore ecosistemelor, relatează BBC. Oficialii americani s-au confruntat cu o problemă similară în localitatea Carver din apropiere, unde 50.000 de pești aurii au fost scoși dintr-un pârâu în octombrie anul trecut.

În avertisment, orașul Burnsville i-a sfătuit pe proprietarii de animale de companie să „ia în considerare alte opțiuni pentru a le găsi o nouă casă” și să nu-i arunce în natură.  Dar SUA nu este singura țară care are de suferit din cauza peștilor aurii.

În 2017, consiliul orașului Munchen din Germania a declarat că bancuri de pești aurii înfometau toți rivalii din iazurile și lacurile locale. Problema a devenit atât de gravă, încât consiliul a amenințat că va amenda pe oricine era prins eliberându-și animalele de companie în apele publice. Pești aurii mari au fost găsiți și în apele sălbatice din Marea Britanie. În 2010, un adolescent britanic a scos un pește auriu de 2,2 kg dintr-un lac din Dorset.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Avertisment lansat de autorități după apariția unor pești aurii gigant în SUA. ”Nu-i mai aruncați în lacuri”