Antena Meniu Search
x

Băieţel de 2 ani, înghiţit pe jumătate de un hipopotam, în Uganda. Cum a reuşit să scape cu viaţă, cu ajutorul unui trecător

Un băiețel de doi ani a fost atacat de un hipopotam, în Uganda. Micuțul a fost înghițit pe jumătate, până când a fost eliberat, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 15:53

Micuțul a fost înghițit pe jumătate, înainte ca animalul să-i dea drumul
Băieţel de 2 ani, înghiţit pe jumătate de un hipopotam, în Uganda - Profimedia

Informația a fost difuzată într-un comunicat al Poliției din Uganda, remis vineri, dar copilul a fost atacat pe 4 decembrie, în districtul Katwe-Kabatoro, în sud-vestul țării, relatează CNN. Băiatul, numit de poliția ugandeză Iga Paul, se juca la locuința sa din Rwenjubu, în zona lacului Katwe.

"A fost nevoie de curajul lui Chrispas Bagonza, care se afla în apropiere, pentru a salva copilul, după ce a atacat hipopotamul cu pietre și l-a speriat, făcându-l să elibereze victima din gură", a declarat un purtător de cuvânt al Poliției ugandeze în comunicat.

Băiatul a fost dus la spital, după ce a fost atact de animalul sălbatic 

Băiatul a fost dus la o clinică din apropiere pentru rănile de la o mână și ulterior a fost transferat la Spitalul Bwera, în vestul Ugandei, pentru îngrijiri suplimentare. Copilul a fost acum externat după ce s-a recuperat complet, a precizat poliția. De asemenea, el a primit un vaccin împotriva rabiei, înainte de a fi înmânat părinților săi de către poliție.

"Deși hipopotamul a fost speriat și trimis înapoi în lac, toți locuitorii din apropierea sanctuarelor și habitatelor de animale ar trebui să știe că animalele sălbatice sunt foarte periculoase. Instinctual, animalele sălbatice văd oamenii ca pe o amenințare și orice interacțiune le poate determina să se comporte ciudat sau agresiv", a spus purtătorul de cuvânt.

Cunoscuți ca fiind unul dintre cele mai periculoase animale de pe planetă, hipopotamii pot rupe o barcă în două cu fălcile, potrivit National Geographic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Băieţel de 2 ani, înghiţit pe jumătate de un hipopotam, în Uganda. Cum a reuşit să scape cu viaţă, cu ajutorul unui trecător