Antena Meniu Search
x

Bebeluș de doar o lună a murit, după ce a fost răpit din brațele mamei de o maimuță în Tanzania

Un bebeluș în vârstă de o lună a murit în Tanzania după ce a fost smuls de lângă mama sa de o maimuță care le intrase în casă, spun autoritățile, citate de BBC și Mediafax.

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 21:20

Bebeluș de doar o lună a murit, după ce a fost răpit din brațele mamei de o maimuță în Tanzania - Shutterstock

Copilul era alăptat la sân de mama lui, când un grup de maimuțe a intrat în casa lor din satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei. Nu este clar ce specie de maimuță a atacat-o pe mamă.

Copilul a murit după ce a fost răpit de o maimuță

Comandantul regional din Kigoma, James Manyama, a declarat că bebelușul a murit după ce sătenii au încercat să folosească forța pentru a-l salva. „[Mama] a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul... din calea mai multor maimuțe”, a declarat acesta pentru ziarul Citizen din Tanzania.

Maimuța care a răpit copilul a reacționat agresiv. Manyama a precizat că bebelușul a fost rănit la cap și la gât, iar ulterior a decedat în timp ce primea tratament. Poliția i-a îndemnat pe cetățeni să fie în continuare vigilenți față de maimuțele care traversează din parcul național.

Dar Manyama a declarat pentru BBC că în cei trei ani de când lucrează în zonă nu a auzit niciodată de un incident similar. Au fost cunoscute incidente în care animale sălbatice mai mari, cum ar fi elefanții, au invadat terenurile satelor din apropierea parcurilor naționale și au provocat decese în rândul populației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Bebeluș de doar o lună a murit, după ce a fost răpit din brațele mamei de o maimuță în Tanzania