Antena Meniu Search
x

Britanic, arestat după ce a încercat să escaladeze un zgârie-nori din Coreea de Sud. Ajunsese la etajul 73 când au intervenit poliţiştii

Un britanic a încercat să escaladeze a cincea cea mai înaltă clădire din lume fără frânghii. Autoritățile sud-coreene l-au obligat să renunțe la ascensiune, la mai mult de jumătate din cele 123 de etaje ale Lotte World Tower din Seul.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 12:45

- Profimedia

Bărbatul în vârstă de 24 de ani, îmbrăcat în pantaloni scurți, a reușit să urce pe zgârie-norii emblematici timp de mai bine de o oră, în timp ce echipajele de poliție și de pompieri se adunau în fața clădirii.

El a ajuns la etajul 73, când autoritățile l-au forțat să se urce într-un leagăn de întreținere și să intre în clădire, a declarat un oficial al departamentului de pompieri, adăugând că poliția l-a luat în custodie pentru interogatoriu, potrivit Mediafax.

Nu e prima dată când tânăr e dat jos de pe o clădire

Poliția nu a făcut niciun ocmentariu public. Ziarul Chosun Ilbo l-a identificat pe bărbat ca fiind George King-Thompson. Presa britanică a relatat că acesta a fost arestat pentru că a escaladat clădirea Shard din Londra în 2019.

În 2018, poliția l-a arestat pe „păianjenul francez” Alain Robert în timp ce se afla la mai mult de jumătate din înălțimea Lotte World Tower.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Britanic, arestat după ce a încercat să escaladeze un zgârie-nori din Coreea de Sud. Ajunsese la etajul 73 când au intervenit poliţiştii