Antena Meniu Search
x

Când prada devine prădător: o capră de munte a ucis un urs grizzly, în Canada. Cum a fost posibil?

Gheare lungi şi extrem de ascuţite, viteză mare şi o forţă ieşită din comun. Cu astfel de calităţi, e greu de găsit un prădător mai puternic decât un urs grizzly. Şi totuşi, o capră de munte a reuşit să răpună un astfel de uriaş al pădurilor canadiene.

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 11:39

Când prada devine prădător: o capră de munte a ucis un urs grizzly, în Canada. Cum a fost posibil?
- Profimedia

Potrivit The Guardian, reprezentanţii Parks Canada au efectuat necropsia cadravului unui urs grizzly, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Ursul fusese ucis de o capră de munte care i-a străpuns gâtul cu coarnele. "Când un urs grizzly atacă, se concentrează asupra capului, gâtului şi zonei dintre umeri. Ceea ce înseamnă că atacul asupra victimei vine de sus. Răspunsul defensiv al caprei de munte a fost să se apere cu coarnele şi astfel i-a străpuns gâtul", a declarat David Laskin, ecologist în Parks Canada.

Rămăşiţele ursului, despre care se crede că avea aproximativ 70 de kilograme, au fost descoperite de un turist. Caprele negre pot cântări până la 125 de kilograme, iar coarnele lor pot ajunge şi până la 30 de centrimetri. "Confruntările dintre urşii grizzly şi caprele de munte sunt destul de frecvente, dar acesta e primul caz pe care eu îl documentez", a mai declarat Laskin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Când prada devine prădător: o capră de munte a ucis un urs grizzly, în Canada. Cum a fost posibil?