Antena Meniu Search
x

Foto Cea mai înaltă femeie din lume, care are peste 2,15 metri, este din Turcia și vrea să-i inspire pe ceilalți să se accepte așa cum sunt

O femeie din Turcia a fost declarată cea mai înaltă persoană de sex feminin din lume. Aceasta speră să îi inspire și pe ceilalți să se accepte așa cum sunt.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 10:54

Cea mai înaltă femeie din lume, care are peste 2,15 metri, este din Turcia
Cea mai înaltă femeie din lume, care are peste 2,15 metri, este din Turcia - Profimedia Images

Rumeysa Gelgi, care măsoară 215,16 centimetri, a fost declarată oficial cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă de către Guinness World Records. Statura ei este rezultatul unei afecțiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, determină o creștere accelerată.

Nu este pentru prima dată când turcoaica doboară un record mondial

Tânăra de 24 de ani din Turcia a spus: ''Fiecare dezavantaj poate fi transformat într-un avantaj pentru tine, așa că acceptă-te pentru cine ești, fii conștient de potențialul tău și fă tot posibilul''. Este pentru a doua oară când aceasta a obținut un record mondial, după ce a fost declarată cea mai înaltă adolescentă în viaţă în 2014.

Rumeysa folosește mai ales un scaun cu rotile, deși poate merge cu ajutorul unui cadru. Craig Glenday, redactor-șef la Guinness World Records, a declarat: ''Este o onoare să o întâmpin pe Rumeysa înapoi în Cartea Recordurilor. Spiritul ei neîndemânatic și mândria de a ieși din mulțime sunt o inspirație. Categoria dedicată celei mai înalte femei în viaţă nu este una în care protagonistele se schimbă foarte des, aşa că sunt încântat să împărtăşesc lumii această veste".

Cel mai înalt om din lume, Sultan Kosen, este și el turc. Acesta măsura 251 cm în 2018. Cea mai înaltă femeie care a trăit vreodată a fost Zeng Jinlian, din China, care avea o înălțime de 246,3 cm înainte de moartea sa din 1982, potrivit Daily Mail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Cea mai înaltă femeie din lume, care are peste 2,15 metri, este din Turcia și vrea să-i inspire pe ceilalți să se accepte așa cum sunt