Antena Meniu Search
x

Femeie cu cancer, moartă după o operație la un spital din SUA. Un robot chirurgical i-ar fi perforat intestinul subțire

Incident de-a dreptul șocant într-un spital din Florida. O femeie care suferea de cancer a murit după o operație, după ce un robot chirurgical i-ar fi făcut o gaură în intestinul subțire.

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 11:14

Femeie cu cancer, moartă după o operație la un spital din SUA. Un robot chirurgical i-ar fi perforat intestinul subțire
Femeie cu cancer, moartă după o operație la un spital din SUA. Un robot chirurgical i-ar fi perforat intestinul subțire - Profimedia (poză ilustrativă)

Femeia din Florida, Sandra Sultzer, a fost internată la Spitalul Regional Baptist Health Boca Raton din Boca Raton în 2021. Soțul ei a intentat un proces împotriva producătorului dispozitivului. Femeia a avut cancer de colon și a fost operată de un medic cu ajutorul unui sistem robotizat, potrivit Mirror

Femeia, rănită de sistemul robotizat

Femeia a suferit o arsură care i-a provocat o ruptură în intestinul subțire în timp ce era pe masa de operație și a avut nevoie de intervenții chirurgicale suplimentare pentru a o închide. Soțul femeii susține că Intuitive Surgical, compania care a creat acel robot, știa că acesta nu este sigur pentru a fi utilizat în timpul intervențiilor chirurgicale, dar nu a informat spitalul și personalul.

După operație, femeia a început să aibă febră și dureri abdominale. Drept urmare, ea a continuat să fie supusă procedurilor medicale din cauza rănilor suferite. În februarie 2022 femeia a murit, iar procesul intentat de soțul ei susține că moartea femeii a fost „rezultat direct al rănilor pe care le-a suferit” de la dispozitiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Femeie cu cancer, moartă după o operație la un spital din SUA. Un robot chirurgical i-ar fi perforat intestinul subțire