Antena Meniu Search
x

Video Iadul de foc s-a dezlănţuit din nou peste Grecia. 20 de cadavre, descoperite într-o pădure mistuită de flăcări. 25 de migranţi au fost salvaţi în ultimul moment

Grecia este ţara europeană cu cele mai multe zone pârjolite de incendiile de vegetaţie, după Spania şi Franţa. Focarele izbucnesc într-o nouă serie violentă de peste două săptămâni. 25 de oameni au fost salvaţi în ultimul moment de pompieri. Erau într-o pădure, înconjuraţi de flăcări de doi metri.

de Redactia Observator

la 02.09.2023, 20:27

Vezi și

Aproape şase sute de pompieri dintr-o echipă internaţională luptă zi şi noapte cu incendiile din Grecia. Stârnit de vântul puternic şi de căldura neobişnuită pentru această perioadă, focul continuă să ardă neîncetat în nord-estul ţării. 

La graniţa cu Turcia, mii de oameni aşteaptă speriaţi ordinul de evacuare. Azi-noapte, locuitorii unui sat întreg şi-au părăsit casele şi au fugit din calea focului. De când a izbucnit primul incendiu în regiunea Evros, flăcările au pus stăpânire, treptat, pe zeci de mii de hectare de pădure şi pe casele din apropiere. 

În Evros, incendiile au făcut şi victime. În urmă cu puţin timp, cadavrele a 20 de oameni au fost găsite arse, într-o pădure. Ar fi migranţi care se ascundeau. Ieri, aproape în acelaşi loc, au fost găsiţi alţi 25 de migranţi.

Erau în viaţă, dar nu mai puteau ieşi din pădure pentru că flăcările îi înconjurau. Echipele de salvare au intervenit imediat, iar oamenii au fost duşi în siguranţă, departe de foc. Zeci de greci au fost arestaţi în ultimele săptămâni sub acuzaţia că ar fi provocat intenţionat mai multe incendii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Iadul de foc s-a dezlănţuit din nou peste Grecia. 20 de cadavre, descoperite într-o pădure mistuită de flăcări. 25 de migranţi au fost salvaţi în ultimul moment