Antena Meniu Search
x

Judy, cea mai bătrână femelă cimpanzeu din Europa, a murit la 49 de ani. Partenerul său a îmbrăţişat-o, încercând "să o trezească"

Judy, cea mai bătrână femelă de cimpanzeu din Europa, a murit la vârsta de 49 de ani, la grădina zoologică din Bussolengo, Italia, scrie Daily Star. 

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 10:35

Judy, cea mai bătrână femelă cimpanzeu din Europa, a murit la 49 de ani.
Judy, cea mai bătrână femelă cimpanzeu din Europa, a murit la 49 de ani. - Parco Natura Viva / Facebook

Judy s-a născut în 1972 la grădina zoologică din Bussolengo. Cimpanzeul a murit pe 11 august, la vârsta de 49 de ani. Îngrijitorii săi spun că era o femelă sociabilă, care venea mereu în ajutorul celorlalte exemplare din incinta grădinii zoologice, potrivit sursei citate.

Pe 11 august, Judy s-a trezit pentru a mânca, apoi s-a întors în cușca sa pentru a mai trage un pui de somn. Femela a fost trezită de unul dintre masculii de la zoo, iar după o scurtă plimbare s-a așezat la umbra unui copac, unde a murit în somn.

Angajații grădinii zoologice și-au dat seama că ceva nu este în regulă, în momentul în care au observat că mai mulți cimpanzei se agitau în jurul copacului, încercâd să o trezească pe Judy. Unul dintre exemplare a îmbrățișat-o, încercând să o readucă la viață. Celelalte primate au crezut că masculul vrea să o atace și au încercat să o apere, însă acesta nu i-a dat drumul și i-a târât trupul înapoi în cușcă, refuzând să o părăsească.

În sălbăticie, cimpanzeii trăiesc rareori mai mult de 50 de ani, în timp ce cimpanzeii captivi pot trăi mai mult de 60 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Judy, cea mai bătrână femelă cimpanzeu din Europa, a murit la 49 de ani. Partenerul său a îmbrăţişat-o, încercând "să o trezească"