Antena Meniu Search
x

Galerie foto “M-am născut în închisoare”. Povestea fetei născute în spatele gratilor, care va studia la Harvard. Tatăl a crescut-o singur, când mama ei îşi ispăşea pedeapsa

O tânără din Texas, care s-a născut în închisoare, va studia la Harvard după o o viaţă plină de sărăcie alături de tatăl ei, care suferea de o tulburare bipolară. În timp ce mama ei biologică îşi ispăşea pedeapsa în închisoare, mentorul ei i-a devenit a doua figură maternă, care a ajutat-o să îşi îndeplinească visul.

de Aura Trif

la 27.05.2023, 11:25

Sky Castner, în vârstă de 18 ani, s-a născut în închisoarea din Galveston, întrucât mama ei era încarcerată la momentul nașterii. Tatăl ei a fost nevoit să o ia pe micuţă și să o crească singur.

„M-am născut în închisoare”, se arată pe primul rând al scrisorii ei către Harvard, pe care ea a lucrat-o cu un profesor de la Universitatea din Boston.

Mentorul ei i-a devenit a doua mamă când fata creştea singură cu tatăl ei

În ciuda începuturilor sale dificile, Sky va absolvi liceul cu premiul al treilea și va merge la Harvard în toamnă pentru a studia dreptul. Tânăra adolescentă îi multumeşte Monei Hamby pentru succesul ei. Sky și Mona s-au întâlnit când fata era în școala generală. Tânăra era o cititoare pasionată, iar personalul bibliotecii a considerat că ea merită să participe într-un programul de mentorat, în care copiii care au nevoie de puțină dragoste sunt asociaţi cu un adult pentru a-i îngriji și a-i îndruma.

Pe acelaşi subiect

„Ea mi-a spus: „Am fost la închisoare”. Am spus: „Nu, nu poate fi corect”. Știam că nu pot să mă duc să mănânc prânzul cu acest copil o dată pe săptămână, ea avea nevoie de mai mult”, a continuat Mona. Potrivit unei postări distribuite pe Instagramul lui Mona Hamby în aprilie, Sky nu numai că a reușit să câștige un loc la Harvard, dar va merge și la prestigioasa școală Ivy League cu o bursă care îi va acoperi toate cheltuielile şcolare.

„Fata și-a propus să meargă la Harvard din școala generală, în ciuda faptului că s-a născut în sărăcie. A primit o bursă completă pentru a studia la Harvard în 2023", a scris Mona în timp ce împărtășea o imagine cu tânara absolventă. Mona a fost acolo pentru ea prima dată când Sky a primit o pereche de ochelari, a avut nevoie de o tunsoare și chiar a dus-o să viziteze campusul Harvard. „După acea excursie, am văzut că dragostea ei pentru școală se intensifică”, a spus ea.

Alte persoane din comunitate au ajutat-o să participe la o tabără de vară.

Sky a vorbit o singură dată cu mama ei biologică

„A fost un mediu foarte diferit de cel în care am crescut și nu este un lucru rău. Tot ceea ce m-a învățat Mona a fost foarte valoros, în același mod în care tot ceea ce am făcut înainte de Mona a fost foarte valoros”, a spus Sky.

Tânăra absolventă a vorbit cu mama ei doar o singură dată, când avea 14 ani. O postare distribuită pe pagina de Facebook a Fundației pentru Educație Conroe ISD a dezvăluit, de asemenea, că tatăl lui Sky, care a crescut-o singur, suferă de tulburare bipolară, ceea ce înseamnă că sprijinul Monei și al altora din comunitatea lor locală a fost cu atât mai important pentru tânără de-a lungul copilăriei ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » “M-am născut în închisoare”. Povestea fetei născute în spatele gratilor, care va studia la Harvard. Tatăl a crescut-o singur, când mama ei îşi ispăşea pedeapsa