Antena Meniu Search
x

Galerie foto Moarte tragică pentru o fetiţă de 3 luni din UK. Copila, atacată de unul dintre cei 19 câini ai familiei. Ce pedeapsă au primit părinţii

Moartea tragică a unei micuţe de trei luni a dus la dezbateri aprinse în Marea Britanie şi asta din cauza rolului jucat de către părinţii ei şi ce au decis judecătorii în cazul lor. Astfel, Kyra King a murit pe 6 martie 2022 după ce a fost sfâşiată de un Husky, unul dintre cei 19 câini ai familiei, chiar în dubiţa familiei după ce părinţii au uitat să închidă portierele, transmite The Mirror. După această tragedie, dar şi alte incidente similare, jurnaliştii publicaţiei au lansat o campanie prin care cer schimbarea legilor care reglementează deţinerea câinilor ca animale de companie.

de Adrian Popovici

la 14.08.2023, 16:32

După cum notează presa britanică, fetiţa de doar trei luni a fost ucisă de un câine numit Blizzard atunci când părinţii ei au decis să o aducă pe micuţă într-o plimbare la Ostler's Plantation, o atracţie turistică aflată în apropierea unui parc natural din Lincolnshire.

Mama a pledat vinovată în decembrie anul trecut la acuzația de a fi proprietara unui câine care a scăpat de sub control provocând vătămări cauzate de moarte. Tatăl a vrut inițial să meargă la proces, dar mai târziu, în iunie, şi-a recunoscut vinovăţia. În cele din urmă, judecătorii au ajuns la un verdict controversat: cei doi părinţi au primit pedepse cu suspendare. În ceea ce-l priveşte pe câinele care a ucis-o pe micuţă, instanţa a stabilit că acesta trebuie eutanasiat.

Cum s-a întâmplat tragedia?

Aşa cum arată mărturiile din timpul investigaţiilor, câinii erau obişnuită să fie transportaţi cu  dubiţa şi să tragă sănii. După ce King și Alcock s-au plimbat cu un grup de câini, i-au dus în dubă pentru a-i lua pe cei care au aşteptat. În timpul schimbului, Blizzard a sărit peste gardul care separa cuștile patrupedelor de scaunele din față ale dubei și a scăpat în spaţiul dedicat pasagerilor. Apoi a atacat-o pe micuța Kyra în scăunelul ei. În ciuda celor mai eforturilor depuse de paramedici, ea a murit la fața locului. O anchetă a stabilit ulterior că şi-a pierdut viaţa din cauza rănilor la cap și gât.

Pe acelaşi subiect

Jeremy Janes, procurorul de caz, a declarat că implicarea părinţilor nu poate fi separată de tragedia fiicei lor de doar trei luni dat fiind că cei doi se aflau la faţa locului atunci când aceasta a avut loc.

"Nimeni nu l-a controlat pe Blizzard pentru că amândoi se aflau în spatele dubei pregătind al doilea grup de câini să tragă la sanie. În mod implicit, acest lucru l-ar face pe domnul King să răspundă legal ca proprietar al lui Blizzard", a adăugat acesta.

 "Acesta a fost un copil minunat care a murit tragic, dar legea consideră, pe bună dreptate, că moartea oricărui copil, chiar dacă este al tău, este extrem de gravă. Există o responsabilitate, din motive întemeiate, pentru cei care aleg să aibă câini", a mai adăugat procurorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
uk
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Moarte tragică pentru o fetiţă de 3 luni din UK. Copila, atacată de unul dintre cei 19 câini ai familiei. Ce pedeapsă au primit părinţii