Antena Meniu Search
x

O bătrână din Spania, declarată moartă de către medici, s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare

Eveniment bizar într-un orășel spaniol din Comunitatea Autonomă Aragon. O femeie în vârstă de 90 de ani a fost declarată decedată de două ori în 24 de ore, potrivit publicației El Periodico de Aragon

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 09:45

O bătrână din Spania, declarată moartă de către medici, s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare
O bătrână din Spania, declarată moartă de către medici, s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare - Shutterstock

Comunitatea dintr-un orășel spaniol a fost zguduită în urma unui eveniment bizar. O bătrână a fost declarată decedată de două ori. Moartea femeii a fost declarată pe 18 septembrie 2023, la spitalul San Juan de Dios din Zaragoza. Însă, pacienta “s-a trezit” în timp ce era pregătită pentru înmormântare, la morga municipală din cimitirul Torrero. 

Medicii au înștiințat familia despre decesul femeii în jurul orei 23:00, pe 18 septembrie, din cauze naturale, spun autoritățile. Fiica pacientei nu a putut să vadă trupul fără viață al mamei sale, deoarece reprezentanții spitalului i-au transmis că acesta se află deja în drum spre cimitir. Acum, poliția încearcă să afle dacă au existat neglijențe din partea cadrelor medicale în acest caz. 

La morgă, profesionistul care se ocupa de îmbălsămare a observat că bătrâna respira... prin urmare era în viață. A anunțat de urgență autoritățile și a demarat procedurile pentru ca femeia să fie transportată din nou la spital. Acolo, medicii au confirmat că aceasta era încă în viață și au internat-o din nou. Totul s-a întâmplat la cinci ore după ce bătrâna fusese declarată decedată.

Fiica pensionarei a fost anunțată că mama sa nu murise și este internată la spital. Astfel, a doua zi, a putut să o vadă din nou în camera de spital, la ora 18:30, însă pentru ultima dată. La scurt timp, a fost declarat din nou decesul pacientei de 90 de ani. Astfel, familia bătrânei a trecut de două ori prin durerea primirii tragicei vești. 

Acum, oamenii legii vor să elucideze acest cay bizar și să dea de capăt incidentului medical nefericit. Ancheta a fost preluată de Grupul de Omucideri din cadrul Poliției Naționale din Aragon, sub supravegherea unui judecător din Zaragoza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O bătrână din Spania, declarată moartă de către medici, s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare